Macabru: O femeie se va putea căsători cu fostul ei iubit la doi ani după moartea acestuia

După moartea partenerului său cu o lună înaintea nunţii, o femeie din localitatea Saint-Omer (Pas-de-Calais, nordul Franţei) a obţinut săptămâna trecută aprobarea să organizeze o căsătorie postum. Timp de 20 de luni, femeia a întreprins intense demersuri administrative pentru a-şi vedea visul cu ochii, relatează metronews.fr, citat de Agerpres.

28 feb. 2014, 10:10
Macabru: O femeie se va putea căsători cu fostul ei iubit la doi ani după moartea acestuia

Partenerul ei a murit în 2012 din cauza unui infarct, cu numai o lună înainte de nuntă. Logodiţi în 2006, cei doi se cunoşteau de şapte ani. Pascale a aflat trista veste la vorbitorul închisorii în care era deţinut logodnicul ei. Pentru a putea face nunta postum, femeia de 48 de ani s-a luptat timp de 20 de luni, adresând şi patru scrisori preşedintelui Franţei.

‘Chiar dacă nu mai trăieşte, tot bărbatul meu este. Nu fac decât să continui ceea ce prevăzusem să facem’, a declarat ea la France 3 Nord-Pas-de-Calais. Peste câteva săptămâni, se va prezenta în faţa primarului din Saint-Omer, cu două verighete şi o fotografie a logodnicului dispărut.

Pascale va merge apoi să se reculeagă la mormântul ‘soţului’, unde va depune un buchet de flori. După nuntă, va fi automat văduvă. ‘Voi fi soţia lui şi îi voi purta numele’, spune ea, citată de metronews.fr.