Măcel în Irak: Peste 3.000 de civili au fost ucişi. Peste 2.000 de corpuri neînsufleţite se află încă sub dărâmături

Peste 3.000 de civili au fost uciși la Mosul de când Irakul a început în urmă cu o lună campania, sub comanda SUA, pentru a recuceri de la gruparea Stat Islamic (SI) orașul situat în nordul țării, a indicat vineri o sursă oficială, citată de agenția DPA.

24 mart. 2017, 16:17
Măcel în Irak: Peste 3.000 de civili au fost ucişi. Peste 2.000 de corpuri neînsufleţite se află încă sub dărâmături

Se estimează că 2.070 de corpuri neînsuflețite se află încă sub dărâmăturile clădirilor distruse în cursul luptelor în mai multe zone rezidențiale în vestul Mosulului, potrivit unui oficial al departamentului de protecție civilă al orașului, care a ținut să-ți păstreze anonimatul. ”Trupurile neînsuflețite nu au fost scoase de sub dărâmături, din cauza prezenței lunetiștilor Statului Islamic”, a precizat oficialul.

Bilanțul victimelor îi include și pe civili uciși în bombardamentele irakiene și în loviturile aeriene ale coaliției aflate sub comanda SUA în orașul vechi al Mosulului în ultimele trei zile, conform oficialului citat.

DPA notează că nu există deocamdată o reacție din partea guvernului irakian pe această temă.

Pe 19 februarie, forțele irakiene au lansat un atac violent pentru a înlătura Statul Islamic din partea de vest a Mosulului, după circa o lună de la alungarea jihadiștilor din partea de est a orașului.

Operațiunea de cucerire a vestului Mosulului este complicată din cauza densității populației și a străzilor înguste și aglomerate. În ultimele săptămâni, înaintarea forțelor guvernamentale irakiene a fost încetinită din cauza atentatelor cu mașină capcană și a atacurilor lunetiștilor Statului Islamic, dar și din cauza zecilor de mii de civili blocați.

Mosul, cel de-al doilea oraș ca mărime al Irakului, a fost cucerit de către Statului Islamic în 2014.


loading...