„Măcelarul Ceceniei”, generalul-colonel rus Şamanov, acuză România: Ucraina trebuie să fie sub controlul nostru”

"Nu cunoaștem starea mentală viitoare a populației sau relațiile viitoare cu țările învecinate care cu siguranță vor încerca să exercite influență. În primul rând mă refer la Polonia, țările baltice într-o anumită măsură, România într-o măsură", a spus militarul.

30 mai 2022, 17:11
„Măcelarul Ceceniei”, generalul-colonel rus Şamanov, acuză România: Ucraina trebuie să fie sub controlul nostru”

General-colonelul Vladimir Șamanov, poreclit „măcelarul Ceceniei” chiar de către alți generali ruși, acuză România că vrea să-și exercite și va încerca influența în Ucraina, după înfrângerea sa de către forțele armate ale Moscovei.

Embargoul asupra petrolului rusesc dezbină UE. Ministru german: „Unitatea Europei începe să se prăbușească”

Rusia „a fost construită prin extinderi teritoriale”, a spus militarul, când a fost întrebat într-un interviu la postul TV rusesc RBC. Întrebarea făcea referire la ipoteza în care poporul și armata rusă sunt două entități indivizibile.

„În afara granițelor țării noastre, indiferent de naționalitate, acea persoană este un rus. Bărbatul rus colectiv trebuie să fie pregătit să își apere patria mamă, mereu. Au fost multe războaie. Acest conglomerat de etnii și multe alte exemple de calități umane au format fundația armatelor ruse.

Există studii privind capabilitățile militare (n. r.: ale forțelor armate ruse) care sunt actualizate o dată la cinci ani. Ne distingem față de alte națiuni, depășindu-i pe toți. Superioritatea noastră este recunoscută la nivel mondial.

Lupte grele în Ucraina. Rusia susţine că a ucis 300 de soldaţi ucraineni în ultimele 24 de ore
Pentru a crea condiții normale în Ucraina este nevoie de 20-40 de ani și schimbarea uneia sau a două generații. Nu va fi ușor să eradicăm pe deplin această boală (n. r.: cu referire la „denazificarea” anunțată de Vladimir Putin).

Ucraina trebuie să fie sub controlul nostru pentru a îndeplini aceste obiective și nu trebuie să ne amăgim. Este foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu Ucraina după înfrângerea ei.

Nu cunoaștem starea mentală viitoare a populației sau relațiile viitoare cu țările învecinate care cu siguranță vor încerca să exercite influență. În primul rând mă refer la Polonia, țările baltice într-o anumită măsură, România într-o măsură”, a spus militarul.