Macovei: Guvernul Cioloş are doar VARIANTA să învingă actuala CLASĂ politică MINCINOASĂ şi CORUPTĂ

Liderul M10, Monica Macovei,  consideră că Guvernul Cioloș are cea mai mare răspundere în fața oamenilor, nu a partidelor și parlamentarilor. Totodată, aceasta precizează că Guvernul Cioloș are "doar varianta să învingă actuala clasă politică mincinoasă și coruptă".
Iulian Tudor
17 nov. 2015, 16:57
Macovei: Guvernul Cioloş are doar VARIANTA să învingă actuala CLASĂ politică MINCINOASĂ şi CORUPTĂ

„Guvernul Cioloș s-a născut din voința oamenilor care au ieșit în stradă. “Strada” le-a spus PSD și PNL să plece acasă. Oamenii nu le mai vor. Oamenii au spus „PSD și PNL aceeași mizerie”. Așa a căzut Guvernul Ponta și numai din acest motiv există astăzi Guvernul Cioloș. De aceea, Guvernul Cioloș are cel mai important mandat popular pe care l-a avut vreodată un Guvern. Dar și cea mai mare răspundere în fața oamenilor, nu a partidelor și parlamentarilor, cărora oamenii le-au spus “NU”. Guvernul Cioloș trebuie să răspundă cerințelor „străzii”. Orice compromis cu partidele mari, cu clasa politică despre care oamenii au strigat în Piață că nu o mai vor, înseamnă să fii împotriva dorinței oamenilor și să nu îți îndeplinești mandatul popular”, arată Macovei într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: CEREMONIE la Cotroceni. Guvernul Cioloş depune jurământul la ora 19.00

Monica Macovei precizează că noul Cabinet al lui Cioloş nu trebuie să facă niciun compromis cu Parlamentul pentru a nu fi dat în „uitare și dezamăgire”.

Guvernul Cioloș nu ar fi trebuit să facă niciun compromis în alcătuirea lui. Și orice compromis pe care îl va face cu Parlamentul de acum înainte îl va arunca în uitare și dezamăgire. Guvernul Cioloș are doar varianta să învingă actuala clasă politică mincinoasă și coruptă”, mai spune Monica Macovei.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţie a membrilor Guvernului României va avea loc marţi, ora 19.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.

Înainte de ceremonie, preşedintele Klaus Iohannis a semnat două decrete care îi vizează pe doi dintre noii miniştri. 

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu: Nu am încredere în acest Guvern, domnul Cioloş s-a purtat ca un cârpaci

Astfel, şeful statului a semnat Decretul privind rechemarea lui Mihnea Ioan Motoc din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Motoc este noul ministru al Apărării.

Totodată, printr-un al doilea decret, Iohannis l-a eliberat din funcţia de Consilier Prezidenţial pe Lazăr Comănescu, care va fi ministru de Externe.

Guvernul Cioloş a primit marţi votul de încredere al Parlamentului, rezultatul fiind de 389 voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi două voturi anulate.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!