Macovei îi cere demisia lui Ponta: Guvernul pe care îl conduci şi-a bătut joc de români

Europarlamentarul Monica Macovei a postat un mesaj pe Facebook prin care îi cere demisia lui Victor Ponta din funcţia de prim-ministru al României. Mesajului îi este ataşat un filmuleţ în care românii care aşteptau să voteze la Londra scandează "Demisia!"

16 nov. 2014, 22:01
Macovei îi cere demisia lui Ponta: Guvernul pe care îl conduci şi-a bătut joc de români

Ponta, da-ti demisia! La Londra sunt mii de oameni inca la cozi la secțiile de votare. În Paris și Torino, românii sunt alungați de la secțiile de votare cu gaze lacrimogene. Guvernul pe care îl conduci și-a bătut joc de români„, a scris Monica Macovei.

REZULTATE ALEGERI 2014. VICTOR PONTA a declarat că l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria în alegeri, după numărarea paralelă realizată de PSD şi după rezultatele exit-poll-urilor. „L-am sunat pe domnul Klaus Iohannis şi l-am felicitat pentru victorie. Cât timp voi fi în funcţii publice, eu îmi voi face datoria faţă de ţară şi îmi doresc un singur lucru: să înţelgem că suntem o ţară democratică. Aşa cum eu accept rezultatul să-l înţeleagă şi cei care vor să protesteze şi să înţeleagă că nu au de ce să prtesteze. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor care au ieşit la vot şi să spun că poporul are întotdeauna dreptate„, a declarat Victor Ponta.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Victor Ponta a subliniat că nu va demisiona din funcţia de prim ministru. „Până acum n-am vorbit decât cu soţia mea, cu mama şi l-am sunat pe dl Iohannis. Celor care m-au votat, vreau să le mulţumesc din inimă şi să le spun că îmi pare rău că nu am reuşit ce ne-am propus. Vom vedea de mâine ce am greşit. Nu pot să fac acum analize. Şi încă un lucru: eu nu mă dau bătut şi sunt convins că nici ei nu se dau bătuţi. Mi-e greu acum să fac toate analizele, însă atunci când am cerut votul oamenilor şi atâţia oameni m-au votat ar fi mare ticăloşie să spun acum «la revedere, nu mă interesează de voi». Cum o să facem, vom vedea de mâine. Mergem mai departe ca în 2011, 2012, cum ne-am ridicat după referendum”, a spus Victor Ponta.

Rugat să comenteze ipoteza ca Iohannis să fie declarat incompatibil de justiţie. „Nu fac alte analize în această seară, stau şi eu cu familia, cum nu am stat în ultima lună şi jumătate şi de mâine ne vedem din nou. Categoric, USL, ce am semnat alaltăieri, rămâne împreună până în 2016. Avem majoritate la Senat şi la Cameră şi fără UDMR, dar nu cred că vor vrea să meargă în altă parte”, a punctat Ponta, adăugând că nu se gândeşte la semnarea unui „pact de coabitare” cu Klaus Iohannis.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit PSD, după centralizarea unui număr mic de secţii de votare, Klaus Iohannis, candidatul susţinut de ACL, a obţinut 51% din voturi, în timp ce Victor Ponta, candidatul susţinut de PSD-UNPR-PC a primit 49% din voturi.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Potrivit numărătorii paralele a ACL, în urma centralizării voturilor din 29,92%% dintre secţii de votare, Klaus Iohannis a obţinut 56,45% din voturi, iar Victor Ponta – 43,55%.