Macovei: S-a ‘dat rasol’ în 2009 cu Codurile. Ponta trebuie să fie responsabil măcar în ultimul ceas

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că premierul Victor Ponta mai are o singură zi să repare situaţia privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, transmite Agerpres. De asemeena, ea aminteşte şi faptul că, în 2009, Ponta era şeful Comisiei parlamentare de discutare a celor două Coduri.

30 ian. 2014, 18:17
Macovei: S-a ‘dat rasol’ în 2009 cu Codurile. Ponta trebuie să fie responsabil măcar în ultimul ceas

‘S-a ‘dat rasol’ în 2009 cu Codurile, Ponta mai are o zi să repare situaţia. Ponta trebuie să fie responsabil măcar în ultimul ceas şi să accepte observaţiile şi propunerile magistraţilor. Judecătorii şi procurorii sunt cei care ştiu cel mai bine care sunt capcanele noilor coduri pentru justiţia penală, pentru că ei le vor aplica în fiecare zi. În 2009, Victor Ponta era şeful Comisiei parlamentare de discutare a Codului penal şi a Codului de procedură penală şi ministru pentru relaţia cu Parlamentul, în guvernul PDL-PSD’, susţine Macovei, într-un comunicat de presă.

Democrat-liberala face referire la o declaraţie a lui Ponta din 5 mai 2009, la finalizarea discuţiilor privind Codul penal în comisia pe care o conducea, şi în care dădea asigurări că ‘nu am dat rasol, l-am lucrat serios, pe fiecare articol, cu sprijinul membrilor comisiei de la toate partidele’.

‘Nu este nicio ruşine, pentru nimeni, să recunoşti, reanalizând textele, că ai greşit, că au fost scăpări de moment. Important este ca acestea să fie corectate înainte de intrarea în vigoare a Codului penal şi a Codului de procedură penală. Putem discuta după aceea despre momentul în care s-au produs erorile în noile coduri. Chiar şi o zi cu aceste noi coduri în vigoare, haosul în justiţia penală va fi greu de controlat. În plus, dacă Ponta nu amână sau nu face modificările necesare, arată că este numai apărătorul corupţilor şi hoţilor din USL şi nu-i pasă de ţara asta’, mai susţine Macovei.

VEZI SI:

Fostul preşedinte al CSM, la Guvern pentru discuţii despre noul Cod penal