Macovei: Senatorii au pus un nou pumn în gură Justiţiei şi l-au scăpat pe Vosganian

Europarlamentarul Monica Macovei spune că senatorii au pus din nou "un pumn în gură Justiţiei" şi l-au scăpat pe senatorul Varujan Vosganian, membru PNL, de urmărirea penală, potrivit Agerpres.

12 feb. 2015, 17:53
Macovei: Senatorii au pus un nou pumn în gură Justiţiei şi l-au scăpat pe Vosganian

„Ceea ce s-a întâmplat în Senatul României este o ruşine. Senatorii să ne spună cum au votat astăzi (n.r.- joi) în cazul Vosganian. Senatorii au pus din nou un pumn în gură Justiţiei şi l-au scăpat pe senatorul Varujan Vosganian, membru PNL, de urmărirea penală. Este a doua oară când Varujan Vosganian este ‘mai egal’ în faţa legii decât toţi ceilalţi români, doar pentru că parlamentarii PSD şi PNL vor şi pot. Şi PSD şi PNL au arătat astăzi, din nou, că una spun şi alta fac, şi că declaraţiile de după consultările de la Cotroceni au fost doar minciuni”, subliniază Macovei, joi, într-un comunicat de presă,

Senatorii au respins, joi, solicitarea procurorului general, Tiberiu Niţu, privind încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian. S-au înregistrat 71 de voturi „împotrivă”, 57 „pentru”, iar cinci voturi au fost anulate. Din totalul de 168 de senatori, doar 132 şi-au exprimat votul, care a fost secret, cu bile.