Macovei: Tăriceanu mi-a cerut în Guvern să îl informez în cazul anchetelor care vizează miniştri

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat duminică la B1 că atunci când era ministru, şi DNA începuse anchetarea lui George Copos, la prima şedinţă de Guvern, premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut să-l informeze când se fac anchete care privesc un ministru.

02 mart. 2015, 08:58
Macovei: Tăriceanu mi-a cerut în Guvern să îl informez în cazul anchetelor care vizează miniştri

Monica Macovei a declarat atunci când DNA a anchetat primul politician de rang înalt, vicepremierul de la acea vreme George Copos, premierul Tăriceanu i-a spus, în Guvern, că vrea să fie informat de aceste cazuri.

Citeşte şi: Macovei: Este inacceptabil ca NATO să nu fi fost consultată la numirea directorului SRI

”Am avut această discuţie în Guvern, când s-a făcut DNA. Primul politician de rang înalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era în guvern cu noi. La prima şedinţă de Guvern, când a apărut informaţia în presă despre Copos, că este chemat la DNA, Tăriceanu mi-a spus «Monica, trebuie să găseşti o cale prin care eu să fiu informat că se fac investigaţii împotriva unui ministru, sau împotriva unui alt politician de rang înalt». Şi eu am spus: Nu, nu veţi fi informat”, a afirmat Macovei.

Monica Macovei a continuat: ”Aceasta este problema, unde se duc informaţiile”, precizând că ”informaţiile se duc doar la procurori”, nu la premier, sau la miniştri.

Citeşte şi: Monica Macovei şi-a lansat partidul. Ce îşi propune să facă noua formaţiune politică

Potrivit europarlamentarului, discuţia, care s-a purtat în şedinţa de Guvern a durat destul de mult, ”pe un ton ridicat”. ”Unii mai ţipă. Ţipau toţi, la un moment dat”, a adăugat Macovei.