Macron avertizează asupra conservării Pământului: "Nu există nicio planetă B"

Publicat: Miercuri, 25 Aprilie 2018 20:51 // Actualizat: Miercuri, 25 Aprilie 2018 20:51 // Sursa: romaniatv.net

”Poluând oceanele, reducând biodiversitatea, noi ne asfixiem, ne ucidem planeta. Nu există o planetă B”, a avertizat miercuri Emmanuel Macron într-un discurs în Congresul american, îndemnând Statele Unite şi Franţa să ”coopereze pentru a-i reda planetei noastre grandoarea”, scrie Le Figaro.

”Sunt sigur că într-o zi Statele Unite vor reveni în Acordul de la Paris. Sunt sigur că vom putea să cooperăm pentru a ne atinge ambiţiile”, a dat el asigurări.

”Cred într-un viitor mai bun pentru copiii nioştri. Ar trebui să le oferim o planetă pe care să o putem locui în continuare în 25 de ani”, a subliniat preşedintele francez în ultima zi a vizitei sale de stat în Statele Unite, unde se află de luni.

”Unii consideră că este mai important să protejeze industriile decât să-şi facă griji faţă de încălzirea climatică. Aud asta, dar trebuie să găsim o tranziţie uşoară către o economie cu un nivel de carbon scăzut”, a îndemnat el.

”Ce sens are viaţa noastră, sincer, dacă noi trăim distrugând planeta şi sacrificăm viaţa copiilor noştri? care este sensul vieţii noastre dacă noi distrugem posibilităţile copiilor şi nepoţilor noştri?”, a lansat şeful statului francez.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7777
RON
09 Dec
noapte 0 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H