Mădălin Ionescu și-a deschis sufletul, la doi ani de la moartea tatălui său: „S-a stins în fața mea. Vă spun pentru prima oară povestea sfârșitului său”

Mădălin Ionescu a făcut o serie de confesiuni dureroase, la doi ani de la moartea tatălui său, care s-a stins chiar sub privirea lui.

15 aug. 2023, 09:35
Mădălin Ionescu și-a deschis sufletul, la doi ani de la moartea tatălui său: „S-a stins în fața mea. Vă spun pentru prima oară povestea sfârșitului său”
Mădălin Ionescu a vorbit despre moartea tatălui său

În urmă cu doi ani, Mădălin Ionescu trecea prin clipe dificile, după ce a pierdut o persoană dragă – tatăl său. Acum, prezentatorul TV și-a deschis sufletul și a vorbit despre ultimele clipe din viața părintelui său.

„Se împlinesc 2 ani de când tatăl meu s-a stins in fața mea … Va spun pentru prima oară povestea sfârșitului său si in același timp vă rog sa faceți ceva pentru părinții voștri.

Aceste zile nu sunt deloc confortabile pentru că, în urma cu doi ani, în această perioadă, îl pierdeam pe tatăl meu, un om pe care n-o să-l uit niciodată și care m-a marcat profund, mai ales că tata a murit la 10-12 minute după ce eu și mama mea am ajuns la el. (…) S-a chinuit o serie de ani. În prima parte, lucrurile au fost destul de rezonabile, după care au degenerat și s-a stins trist și într-o situație destul de complicată, în plină pandemie. Momente de care nu prea vreau să-mi amintesc sau pe care le retrăiesc cu suferință vizibilă.(…) Mama m-a anunțat că tata începe să aibă niște probleme, pierderi de memorie, mi-a povestit o serie de episoade, eu n-am crezut-o, am crezut că exagerează și îi sugeram să nu fie atât de pretențioasă, că totuși are o vârstă.

Citește și: Cristina Şişcanu, primele declaraţii despre divorţul de Mădălin Ionescu: „Dacă ei nu sunt nefericiți, nu se înțeleg, nu sunt bine, de ce trebuie să mimeze?”

El avea același simț al umorului, a rămas o fire pozitivă chiar și în timpul bolii. După un Revelion pe care l-am petrecut împreună, mi-am dat seama că e o problemă și că într-adevăr are pierderi de memorie și se transpunea în tot felul de situații care nu aveau legătură cu realitatea și am început tot felul de investigații. (…)

Domnul profesor Ciurea m-a anunțat șocat că tata a părut să aibă zeci de episoade vasculare, adică să fi trecut, în mod straniu, prin zeci de accidente vasculare mici (…) și ne-a anunțat că are demență vasculară și lucrurile vor degenera…(…) Vreau să vă rog pe toți cei care aveți părinți, (…) profitați de orice moment în care puteți mâna pe telefon, puteți să-i sunați, puteți să le spuneți ca îi iubiți. (…) Eu am prins sfârșitul tatălui meu și momentul în care s-a eliberat sufletul din trup și credeți-mă că e ceva înfiorător…”, a povestit Mădălin Ionescu pe Facebook.

Citește și: Boala teribilă de care suferă Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu. „El nu prea mai poate fi ajutat. Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci?”

Prezentatorul are numai cuvinte de laudă la adresa tatălui său, despre care spune că a fost un om foarte bun, care nu a făcut rău nimănui.

„Pot sa spun despre el ca nu a făcut rău nimănui, cel puțin nu voit, conștient. Și acest fapt … îl cunosc toți cei care au interacționat cu el. Un om cu o vocație umanista puternica și cu o mare iubire de Dumnezeu, pe care a mărturisit-o pana la final, chiar și in fazele avansate ale afecțiuni care l-a marcat in ultimii ani.

Tata a fost unul din ctitorii multora dintre hidrocentralele românești. Unul din eroii tăcuți și demni ai acestui neam. Nu s-a lăudat niciodată cu meritele lui. Și-a făcut cu ardoare datoria fata de țara, fără sa ceara aprecieri publice sau distincții. A lăsat ceva semnificativ în urma lui și cred ca acest fapt e un privilegiu al destinului”, a mai scris Mădălin Ionescu.