Maddie McCann, fetiţa de 3 ani dispărută în 2007, a reapărut. Vestea a făcut înconjurul lumii GALERIE FOTO

Maddie McCann, o fetiţă de numai 3 ani, dispăruse în noaptea de 3 mai, 2007, din vila unde ea şi părinţii ei se cazaseră, în staţiunea portugheză Plaia da Luz, din sudul Portugaliei. Acum, o tânără care are trăsături aproape identice cu ale fetiţei, a pretins că ea este Maddie cea dispărută.

27 nov. 2017, 13:47

Informaţia-şoc despre Maddie, fetiţa dispărută a făcut imediat înconjurul internetului. Totul a început de la o conversaţie între Harriet Brookes şi una dintre prietenele ei.

„Sunt Maddie McCann şi nu ştiu ce să fac cu mine însămi”, a scris studenta din Manchester pe reţelele de socializare. Ea a ataşat la mesajele trimise şi fotografii cu Maddie când fetiţa fusese răpită, pe care studenta le-a comparat cu cele ale fetiţei.

Harriet avea două particularităţi care coincideau cu cele ale fetiţei răpite: una era o pată brună pe ochi şi pe gambe. Studenta a prezentat, în detaliu, pe reţelele de socializare, aceste particularităţi care au convins foarte multă lume, iar încercarea tinerei a adunat într-un timp-record 100.000 de vizualizări.

În final, studenta glumeaţă a recunoscut că minţise când a postat informaţia pe reţelele de socializare. „Mi-a venit ideea să mă compar cu Maddie după ce am văzut nişte fotografii mai vechi. Între acestea, într-una eram şi eu. Fotografia îmi amintea de cineva, dar nu mi-am dat seama pe moment. Apoi mi-am amintit ca prin farmec: Maddie McCann…

„Când am citit despre ea pe internet, am văzut că aveam amândouă câteva caracteristici fizice comune identice. Una dintre acestea era o pată brună pe irisul ochiului şi pe gambe. „Am fost şocată!”, a mai spus ea, adăugând că prietenii ei chiar credeau că ea este Maddie cea răpită cu ani în urmă.

Maddie McCann, în vârstă de 3 ani a disparut din camera de hotel în data de 3 Mai 2007, în staţiunea balneară Praia da Luz, din Portugalia unde venise cu părinţii în vacanţă. În noaptea când s-a produs tragedia, Maddie dormea în dormitorul ei din vila închiriată, împreună cu cei doi fraţi gemeni ai ei. Părinţii lor cinaseră cu nişte prieteni şi se întorseseră la vilă în jurul orei 22:00. Când au intrat în dormitorul copiilor, Maddie nu mai era.

Acest caz a antrenat o armată de oameni: poliţişti, anchetatori, criminalişti şi chiar şi simpli cetăţeni care porniseră pe urmele ei. De asemenea, părinţii fetiţei fuseseră mai mulţi ani bănuiţi că şi-ar fi omorât fetiţa. Dar nu au avut nicio probă şi, în final, cazul s-a clasat în 2008.