Madrid, INVADAT de mii de Moşi Crăciuni. Spaniolii au participat la un maraton INEDIT VIDEO

Circa şase mii de alergători costumaţi în Moş Crăciun şi în spiriduşi de-ai lui au participat sâmbătă la un maraton pe străzile din Madrid pentru a-i înveseli pe locuitorii capitalei Spaniei, ţară care încearcă să-şi revină după doi ani de recesiune.

14 dec. 2013, 17:46
Madrid, INVADAT de mii de Moşi Crăciuni. Spaniolii au participat la un maraton INEDIT VIDEO

Pe lângă cei mari, care purtau costumele roşii ale lui Moş Crăciun cu bărbi albe şi stufoase, au alergat şi copii deghizaţi în spiriduşi. Pentru prima dată la o astfel de cursă, numărul femeilor participante l-a depăşit pe cel al bărbaţilor.

De asemenea, numărul concurenţilor a crescut semnificativ faţă anul precedent, când la maraton au participat numai două mii de alergători, iar organizatorii îşi propun ca anul viitor să se ajungă la zece mii de participanţi, potrivit Agerpres.

Maratonul, desfăşurat în centrul Madridului pe o distanţă de 5,5 kilometri, a fost organizat de unul dintre cele mai importante centre comerciale din Spania, care a desfăşurat în acelaşi timp şi o acţiune caritabilă, un euro pentru fiecare alergător fiind destinat cumpărării de cadouri de sărbători copiilor săraci din lumea întreagă.

Curse similare au loc în această perioadă şi în alte oraşe din lume, precum Sydney, Rotterdam, Londra, Las Vegas, Montevideo sau Liverpool.