MAE: Am transmis propunerile de personal pentru completarea birourilor secţiilor de votare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat, duminică, că a transmis Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate (BES) lista cu propuneri de personal pentru completarea birourilor acestora, potrivit Agerpres.

09 nov. 2014, 16:07
MAE: Am transmis propunerile de personal pentru completarea birourilor secţiilor de votare

„MAE a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane, atât din cadrul centralei MAE, cât şi al misiunilor diplomatice şi consulare, urmând ca BE48SVS să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar, acolo unde va fi cazul, cu prioritate prin implicarea personalului MAE din serviciul exterior”, precizează MAE.

Deocamdată, MAE nu a luat nicio decizie privind organizarea unor noi secţii de votare pentru românii din străinătate.

MAE a anunţat, sâmbătă, că se află ” într-un proces de evaluare, privind atribuţiile ce îi revin în baza legii 370/2004 şi a hotărârilor BEC”, după ce BEC a ţinut să precizeze că nu există impedimente legale pentru organizarea unor noi secţii de votare în străinătate.

BEC invocă Legea 370/2014 şi precizează că în interpretarea sa, cuprinsă într-o decizie proprie, nu există un „impediment legal” referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate”, aşa cum a invocat MAE „în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului doi de scrutin”.


loading...