MAE anunţă că nu sunt cetăţeni români printre victimele atacului de la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe a comunicat faptul că nu există români printre victimele atentatului sinucigaş produs, sâmbătă dimineaţă, la Istanbul. Potrivit Oficiului consular român, toate persoanele de cetăţenie română care locuiesc în zona în care a avut loc incidentul sunt în siguranţă. 

19 mart. 2016, 13:33
MAE anunţă că nu sunt cetăţeni români printre victimele atacului de la Istanbul

„Consulatul General al României la Istanbul a întreprins în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetăţeni români. Verificarile sunt în curs. Oficiul consular român se află în permanentă legatură cu autoritatile turce în vederea obţinerii unor informații suplimentare, precum şi cu spitalele la care au fost transportate persoanele rănite pentru a verifica dacă printre acestea se află cetăţeni români.

De asemenea, toţi cetăţenii români care s-au înregistrat prin aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” sau prin alte mijloace de notificare au fost contactaţi şi atenţionaţi să evite zonele aglomerate, în special zona Taksim. Au fost contactate şi persoanele de cetăţenie română care locuiesc în zona în care a avut loc incidentul. Conform celor transmise de oficiul consular român, toate persoanele contactate sunt în siguranţă”, transmite MAE într-un răspuns la o solicitare trimisă de România TV

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite zonele turistice atât din Istanbul cât şi din Ankara.

„Totodată, menţionăm că pe site-ul MAE este postat un avertisment de călătorie, pentru Republica Turcia prin care se recomandă insistent cetăţenilor români evitarea anumitor zone din Istanbul, precum cea în care a avut loc incidentul, pe fondul situaţiei de securitate precară cauzată de multiplele incidente de acest gen, care au avut loc în ultima perioadă în zone turistice, atât din Istanbul cât şi din Ankara”, se arată în răspunsul MAE.

Un atac sinucigaș s-a produs sâmbătă pe marea arteră pietonală și comercială Istiklal din partea europeană a Istanbulului, provocând moartea a cinci persoane și rănirea altor 36, dintre care şapte în stare gravă, au anunțat autoritățile turce, citate de AFP, Reuters și DPA.

CITEŞTE ŞI Atac sinucigaş la Istanbul: 5 morţi şi 36 de răniţi