MAE: Atenţionare de călătorie în Norvegia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care călătoresc în Regatul Norvegiei că a fost emisă o avertizare meteo de vreme severă pentru regiunile din sud-vestul, vestul și nord-vestul țării până sâmbătă.

25 dec. 2015, 10:24
MAE: Atenţionare de călătorie în Norvegia

Potrivit unui comunicat al MAE, în aceste regiuni vor fi precipitații abundente sub formă de ploaie și vântul va sufla cu putere.

La altitudini de peste 1.000 metri va ninge abundent și traficul auto prin trecătorile montane va fi dificil. În Rogaland, Trondelag (Trondheim), Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesteralen și Troms, estul Finnmark și zona de coastă, inclusiv în fiordurile din vestul Finnmark—Vardo se așteaptă ca mareea să depășească nivelurile normale cu 40 — 60 cm, pe fondul rafalelor puternice de vânt dinspre nord-vest. Pentru Bergen și zonele adiacente a fost emis cod galben de inundații. În vecinătatea orașului Kristiansand, vântul va sufla în rafale, luând aspect de vijelie în zona Oksoy — Ana Sira; vântul puternic dinspre vest și nord-vest va provoca furtună în zona Lindesnes. Date actualizate despre avertizările meteorologice se găsesc pe website-ul Institutului de Meteorologie al Regatului Norvegiei„, se arată în comunicatul MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro.