MAE, atenţionare de călătorie în Slovenia: Cod Portocaliu de vânt cu viteze între 100 şi 130 km pe oră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Slovenia că, în conformitate cu datele prezentate de Institutul Meteorologic local, au fost emise coduri de vreme nefavorabilă, pentru perioada 26 februarie - 1 martie 2018.

26 feb. 2018, 18:26
MAE, atenţionare de călătorie în Slovenia: Cod Portocaliu de vânt cu viteze între 100 şi 130 km pe oră

Pentru regiunea de litoral Primorska: cod portocaliu de intensificări ale vântului cu viteze de până la 100-130 km/h, iar pentru restul teritoriului, un cod galben de intensificări ale vântului;
    pentru toată Slovenia: cod portocaliu de temperaturi extrem de scăzute, cu o temperatură medie zilnică de -7 grade Celsius.
     
De asemenea, ca urmare a puternicelor rafale de vânt (100-130 km/h), Agenția Națională a Autostrăzilor (DARS) a decis închiderea tronsonul Kastelec – Kozina de pa A1, în direcția Ljubljana. Circulația este redirecționată pe drumurile naționale. În această perioadă, DARS interzice deplasarea camioanelor cu remorcă și a camioanelor frigorifice pe tronsonul Razdrto – Nova Gorica de pe drumul național R2 – 444.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615058294 și +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în R. Slovenia: +38640980068.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: http://ljubljana.mae.ro/, http://www.arso.gov.si, http://meteo.arso.gov.si/met/en/, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.