MAE confirmă decesul unui soldat cu cetățenie română pe frontul din Ucraina. Mesajul sfâșietor al iubitei sale: ”Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei”

Ministerul Afacerilor Externe al României a confirmat că un cetățean român a murit pe frontul din Ucraina. Este vorba despre Rudolf Wittman, în vârstă de 27 de ani, originar din Arad.

25 oct. 2023, 08:44
MAE confirmă decesul unui soldat cu cetățenie română pe frontul din Ucraina. Mesajul sfâșietor al iubitei sale: ”Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei”

Rudolf Wittman a luptat, o perioadă, în Legiunea Străină, iar după ce Federația Rusă a invadat Ucraina s-a decis să lupte și s-a înrolat în armata ucraineană.

”Confirmăm faptul ca autoritățile ucrainene ne-au informat cu privire la decesul unui cetățean român în Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe, prin Consulatul General al României la Cernăuți a acordat asistență consulară specifică în cazurile de repatriere a trupurilor neînsuflețite, constând în eliberarea documentelor în astfel de situații”, a transmis MAE.

După ce a petrecut câțiva ani în Legiunea Străină, atunci când Rusia a invadat Ucraina, tânărul a simțit că este nevoie de el acolo și că trebuie să se înroleze în armata ucraineană, unde a luptat mai bine de un an, relatează Special Arad.

Vestea că acesta s-a stins din viața a provocat multă durere. Iubita lui, Ivanna, a publicat pe Facebook mai multe imagini cu el, alături de un mesaj emoționant.

”Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost. Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărătorul, rezistența și sprijinul meu. Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă.

Citește și: Armata rusă intensifică presiunea în Avdiivka și Herson încercând să încetinească contraofensiva ucraineană

Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și totul este Valhalla. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj, nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că slujba este pe primul loc. După război, a spus, primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este război al naibii și e brutal… Îi ia pe cei mai buni.

Mi-ai spus că lupți pentru independența Ucrainei, iar eu trebuie să lupt pentru a ne schimba țara din interior, lupt pe frontul tău, promit că voi continua să o fac. Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul… Ești pentru totdeauna în inima mea, în memoria mea. O persoană ca tine este imposibil de uitat…

Ești cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea, să spui că te-am iubit nu este suficient, a fost cu siguranță mai mult decât doar iubire…. Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei… Veșnică amintire ție și împărăției cerurilor, dragă”, a scris iubita lui Rudolf în mediul online.

Citește și: Atacuri pe bandă rulantă la baze militare americane din Orientul Mijlociu Trupele SUA din Irak, atacate cu rachete