MAE, precizări despre românul condamnat la moarte în Malaezia. În ce fază se află procesul lui Ionuţ Gologan

Încă de la arestarea lui Ionuţ Gologan, Ambasada României la Kuala Lumpur a întreprins multiple demersuri pe canalele diplomatice și consulare în vederea acordării asistenței de specialitate în beneficiul acestuia, în special pentru identificarea căilor optime de apărare, în scopul evitării pedepsei capitale, informează Minsterul Afacerilor Externe (MAE).
Ionela Marcu
12 mart. 2015, 14:27
MAE, precizări despre românul condamnat la moarte în Malaezia. În ce fază se află procesul lui Ionuţ Gologan

La data de 16 februarie 2015, Curtea de Apel din Putrajaya a judecat apelul introdus împotriva sentinței pe fond, informează MAE. Cetăţeanul român a fost reprezentat de avocatul ales. La ședința de judecată a asistat și un reprezentant al Ambasadei României în Malaysia. În urma dezbaterilor, s-a respins apelul și s-a menținut sentința primei instanțe. Drept urmare, avocatul cetăţeanului român a introdus, în regim de urgență, cererea de recurs la o instanță superioară, respectiv Curtea Federală de Justiție a Malaysiei.
Este așteptată decizia autorităților judiciare malaysiene privind stabilirea termenului de judecată.

Citeşte şi SCRISOAREA de ADIO a românului CONDAMNAT LA MOARTE în Malaezia

Precizăm că, încă de la arestarea cetățeanului român în cauză, Ambasada României la Kuala Lumpur a întreprins multiple demersuri pe canalele diplomatice și consulare în vederea acordării asistenței de specialitate în beneficiul acestuia, în special pentru identificarea căilor optime de apărare, în scopul evitării pedepsei capitale. În acest sens, au existat contacte la nivelul miniștrilor afacerilor externe ai României și Malaysiei.

De asemenea, în continuarea demersurilor vizând salvarea vieții cetăţeanului român, reprezentanţii Ambasadei României în Malaysia ţin permanent legătura cu avocatul acestuia – un avocat de renume internațional, specializat pe cazurile de trafic de droguri pasibile de condamnarea la pedeapsa capitală.
Totodată, au fost întreprinse numeroase demersuri la nivel diplomatic ce au vizat realizarea unor schimburi de experiență cu statele membre ale Uniunii Europene și cu alte state terțe care au gestionat cazuri similare, precum și cu organizații internaționale specializate în strategiile de evitare a pedepsei capitale. Pe plan intern, au fost organizate reuniuni interinstituționale cu autorităţile române competente, pentru identificarea celor mai eficiente soluţii de gestionare a situației.

În paralel cu acțiunile derulate, pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri, MAE a demarat, încă din anul 2013, o amplă campanie de conştientizare a cetăţenilor români cu privire la riscurile la care se expun prin transportul de droguri în state ale căror sisteme legislative prevăd pedeapsa cu moartea pentru asfel de infracţiuni.

Citeşte şi ROMÂNUL condamnat la MOARTE în Malaezia: Politicienii români încearcă să îl salveze pe Ionuţ Gologan

Promovată sub deviza „Drogurile îţi schimbă destinaţia”, campania anti-drog este destinată publicului larg și informează în legătură cu aspecte mai puţin cunoscute privind legislaţia unor ţări precum Malaysia.

Pe de altă parte, Ministerul Afacerilor Externe a demarat o campanie de informare a cetăţenilor care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc, prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă”, ce poate fi descărcată pe telefoanele mobile de tip smartphone, şi prin serviciul de alertă în format SMS, lansat sub deviza „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, care popularizează inclusiv informaţii cu privire la existenţa pedepsei capitale în Malaysia pentru cărăuşii de droguri.
MAE va continua, în regim permanent, demersurile de asistare a cetățeanului român și va utiliza toate mecanismele legale conform competențelor specifice, pentru identificarea unor soluții destinate salvării vieții acestuia.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se majorează salariile acestor români! Premierul Ciolacu face marele anunț
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Ion Iliescu și-a luat adio: S-a tras cortina
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el şi i-au dat, ca să nu scape”
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'