MAE Român: Avertizare de călătorie pentru Muntenegru din cauza RESTRICŢIILOR de CIRCULAŢIE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie, în perioada iulie - septembrie, cauzate de desfăşurarea lucrărilor de construcţie şi reabilitare de drumuri.

12 iul. 2018, 05:25
MAE Român: Avertizare de călătorie pentru Muntenegru din cauza RESTRICŢIILOR de CIRCULAŢIE

Potrivit unui comunicat de presă remis joi de MAE, autorităţile muntenegrene atrag atenţia că schimbările meteorologice, frecvente din ultima perioadă, impun conducătorilor auto o conduită atentă, adaptată condiţiilor meteo, stării carosabilului şi semnalizărilor rutiere.

Conform sursei citate, până la 15 iulie 2018, pe drumul regional R-12 porţiunea Petrovici – Vracenovici – Deleusa, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09,00 – 13,00, iar pe drumul regional Krstac către Lovcen, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 10,00 – 12,00 şi 14,00 – 16,00, până la finalizarea lucrărilor (cel mai probabil septembrie 2018).

De asemenea, până la 01 august 2018, pe magistrala M-18, porţiunea Scepan Polje – Pluzine- Danilovgrad, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, pe magistrala M-2, porţiunea Petrovac – Podgorica, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor, iar pe magistrala M-2, intersecţia Kamenari – Kotor cu vechiul drum Risan – Grahovo, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor.

Sursa citată mai informează că până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului „Radovan Pavicevic” din Danilovgrad, circulaţia pentru pietoni şi autovehicule cu masa de până la 3,5 tone se desfăşoară pe un pod temporar, iar circulaţia pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone este redirecţionată pe rute alternative: Podgorica – Spuz, Danilovgrad – Bogetici, etc.

Totodată, până la 15 iulie 2018, pe magistrala M-2, porţiunea Pastrovacka Gora – Virpazar, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor; iar până la 1 septembrie 2018, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de de 7,5 tone, în intervalul orar 17,00 – 22,00, cu excepţia autovehiculelor cu prioritate de trecere, autovehiculelor de întreţinere a drumurilor şi de ajutor pe drum, autovehiculelor speciale pentru transportul animalelor, betonului, asfaltului, precum şi autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile, pe următoarele drumuri: M-2 Bioce – Kolasin – Mojkovac, M-2 Podgorica – Sotonici -Petrovac, M-2 şi M-2.4 – PTF Debeli Brijeg – H. Novi – Kotor – Tivat – Budva Bar – GP Sukobin, M-2.3 Podgorica – Cetinje – Budva. Interdicţia nu vizează autovehiculele pentru transportul materialelor periculoase pe magistrala M-2 PTF Debeli Brijeg – Herceg Novi/Kamenari – Lipci.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute, permanent, 24 ore/7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon: +38219807, +38220234999 şi +38263239987.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgoriţa: +38220618041, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”, se mai arată în comunicat.


loading...
Partenerii noștri