MAE român: John Kerry a acceptat invitaţia omologului său român, Lazăr Comănescu

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, ocazie cu care șeful diplomației române a subliniat "nivelul excelent" al cooperării româno-americane în domeniul politico-militar și a evidențiat interesul pentru consolidarea prezenței SUA în România, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

02 dec. 2015, 13:50
MAE român: John Kerry a acceptat invitaţia omologului său român, Lazăr Comănescu

„S-a convenit intensificarea colaborării și dialogului bilateral, secretarul de stat al SUA acceptând invitația omologului român de a efectua o vizită în România în cursul anului viitor”, precizează comunicatul citat.

Potrivit MAE, Comănescu a reiterat că relația cu SUA rămâne un pilon al politicii externe și de securitate a României.

„La rândul său, secretarul de stat a remarcat calitatea de Aliat responsabil și de încredere al României, evocând contribuțiile, alături de SUA, în lupta împotriva terorismului. Totodată, a evidențiat rolul României în regiune, ca factor de stabilitate, inclusiv din prisma dezvoltării economice”, precizează MAE.

În cadrul întrevederii, care a avut loc în marja reuniunii miniștrilor de Externe ai NATO, cei doi oficiali au evocat rezultatele reuniunii Task Force-ului pentru implementarea Declarației Comune cu privire la Parteneriatul Strategic pentru secolul XXI între România și SUA, desfășurată recent la București, și au accentuat importanța dezvoltării dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic româno-american.