MAE: Toate punctele de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria au fost redeschise

Toate punctele de control de trecere a frontierei comune dintre Grecia și Bulgaria au fost redeschise duminică, la ora 16,00, și s-a reluat circulația pe ambele sensuri a autovehiculelor care fuseseră blocate la graniță de mai multe zile, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

21 feb. 2016, 17:24
MAE: Toate punctele de frontieră dintre Grecia şi Bulgaria au fost redeschise

Informațiile au fost obținute de Consulatul General al României la Salonic și de Ambasada României la Sofia de la autoritățile de poliție din Grecia și Bulgaria, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

„Consulul general al României la Salonic s-a deplasat la fața locului, la principalul punct de control al trecerii frontierei eleno-bulgare de la Promachonas-Kulata, unde a asistat la traversarea frontierei de către primele autovehicule”, a precizat MAE.

Misiunile diplomatice și oficiul consular român din Grecia, Bulgaria și Macedonia acordă în continuare asistență consulară necesară cetățenilor români care se deplasează pe rute situate între cele trei țări, a menționat sursa citată.

„Evoluția acțiunilor de protest înregistrate în regiune rămâne impredictibilă, motiv pentru care MAE își menține recomandarea adresată insistent cetățenilor români a căror rută de călătorie presupune traversarea frontierei eleno-bulgare, respectiv destinații în Grecia, de a se informa în prealabil asupra situației din zonă, inclusiv prin consultarea atenționărilor de călătorie postate pe pagina de internet a MAE (http://www.mae.ro/taxonomy/term/3178)”, mai arată sursa citată.