Mafia italiană înlocuieşte armele cu animale de pradă, pentru ameninţări VIDEO

Imagini incredibile au fost date date publicităţii de poliţia italiană, aflată în permanentă luptă cu mafia din peninsulă. Mai nou, capii mafiei par să renunţe la clasicele metode de intimidare, armele, în favoarea unora ieşite din comun. Acestea sunt tot periculoase, dar mai silenţioase decât armele de foc. Este vorba de animalele de pradă. Aşa se face că în posesia poliţiei au ajuns tigri, lei, crocodili şi şerpi exotici.

20 nov. 2014, 12:10
Mafia italiană înlocuieşte armele cu animale de pradă, pentru ameninţări VIDEO

Capii mafiei par să renunţe la clasicele metode de intimidare, armele, în favoarea unora ieşite din comun. Mafia foloseşte, mai nou, de animalele de pradă.

Capii mafiei par să pună mare preţ pe şerpii de talie mare – boa constrictori sau anaconda, preţul unei astfel de reptile fiind de aproximativ 5 mii de euro pe piaţă. Mafioţii îşi etalează astfel puterea, dar îşi şi intimidează adversarii sau pe cei care refuză să plătească taxele de protecţie. În Sicilia, unde Camorra încă are un cuvânt de spus, taxa se percepe de trei ori pe an – de paşte, de sfânta maria şi de crăciun. Cine nu plăteşte sau întârzie, dă piept fie cu vreun crocodil, fie cu vreun tigru sau şarpe.

Aşa se face că atacurile mafiote nu mai au la bază proiectile sau bombe aruncate prin ferestre. Acum, se recurge la animale exotice periculoase, interzise în Italia. Iar traficul cu aceste creaturi a atins un nivel alarmant.

Nici papagalii nu scapă de răfuielile mafiei. În posesia unor traficanţi de droguri din Napoli au fost găsiţi doi papagali vorbitori.

Cu cât este mai scump animalul deţinut, cu atât este mai bogat şi mai temut şeful clanului mafiot. Cel mai scump animal confiscat de la crima organizată este tigrul siberian, al cărui preţ depăşeşte pe piaţa neagră 30 de mii de euro.