Mafia pariurilor a pătruns la Turneul Campioanelor. Meciul Halep-Şarapova este suspect

Autorităţile din Singapore au suspiciuni de blat asupra unor partide jucate săptămâna trecută în Turneul Campioanelor, iar o persoană a fost deja arestată.

04 nov. 2015, 09:49
Mafia pariurilor a pătruns la Turneul Campioanelor. Meciul Halep-Şarapova este suspect

Publicaţia The New Paper anunţă că un englez a fost arestat fiidcă „avea legătură cu pariuri ilegale” în timpul meciurilor jucate miercurea trecută la Turneul Campioanelor. Partidele jucate atunci au fost Garbine Muguruza – Angelique Kerber 6-4, 6-4, Petra Kvitova – Lucie Safarova 7-5, 7-5, Hingis/Mirza – Hlavackova/Hradecka, 6-3, 6-4 şi T.Babos/Mladenovic – kops/Spears 7-6, 6-2.

Mai mult, presa din Singapore a anunat că și o persoană din Rusia a fost chemată la audieri în legătură cu meciul dintre Halep și Șarapova, încheiat cu victoria rusoaicei, scor 6-4, 6-4.

Cei implicaţi în acest scandal sunt acuzaţi că au folosit în favoarea lor momentele în care decizia câştigării unui punct a fost întârziată de o reluare oficială (challenge) sau chiar de arbitru – lucru care este interzis. De asemenea, celor în cauză li se mai reproşează că au profitat şi de diferenţa de câteva secunde între momentul desfăşurării punctelor şi cel în care acestea sunt transmise în direct de televiziuni.

Citeşte şi SIMONA HALEP, interviu pentru site-ul WTA: Nu mi-am găsit ritmul, nu am simţit jocul

De asemenea, directorul Arenei Sports Hub, locul unde s-au jucat meciurile, Jose Raymond, a confirmat și el că există suspiciuni: „Sports Hub are o relație foarte strînsă cu Poliția de aici. Le vom oferi tot sprijinul în aceste investigații„.