Mafia pompelor funebre. Raed Arafat a explicat cum procedau cei care făceau afaceri cu morţi

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat la România TV cum procedau persoanele vizate în dosarul mitei de la firme de pompe funebre.

18 dec. 2013, 07:31
Mafia pompelor funebre. Raed Arafat a explicat cum procedau cei care făceau afaceri cu morţi

Când am început să sesizăm că după ce este anunţat un caz la 112, se deplasează un echipaj SMURD în timpul resuscitării şi încep să dea telefoane persoane care reprezintă pompe funebre şi îşi oferă serviciile familiei care nici măcat nu ştie care este deznodământul mi-a arătat că se întâmplă ceva care este total absurd şi bolnav„, a explicat Raed Arafat.

VEZI ŞI MAFIA pompelor funebre. Cum negociau poliţiştii MITA pentru MORŢI VIDEO

Persoanele vizate în dosarul mitei de la firme de pompe funebre luau de la reprezentanţii acestora între 300 şi 700 de lei pentru fiecare deces semnalat. În acest dosar a fost reţinut, până în prezent, un singur învinuit.

Poliţişti, angajaţi SMURD, ai ambulanţei şi patroni de pompe funebre sunt implicaţi în caz. 70 de persoane sunt cercetate pentru că luau sau dădeau mită pentru informaţii legate de persoanele decedate. Reţeaua a fost demascată de medicul Raed Arafat.

Şase dintre persoanele reţinute în dosarul mitei de la firme de pompe funebre au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie luată marţi de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor.