MAFIA RETROCEDĂRILOR: Legăturile dintre Gheorghe Stelian Stelu şi Dorin Cocoş VIDEO

Afaceristul Gheorghe Stelian, implicat în dosarul Alinei Bica, Dorin Cocoş şi Elena Udrea aveau o legătură strânsă, dovada fiind furnizată de Kamikaze. Stelian, cunoscut în mediul de afaceri drept "Stelu", a avut mai multe întâlniri conspirative cu fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş. Una dintre ele a avut loc chiar în perioada în care Stelian a dat tunul de zeci de milioane de euro la bugetul statului. Surse din anchetă susţin că în dosar apare şi numele Elenei Udrea.

25 nov. 2014, 13:28
MAFIA RETROCEDĂRILOR: Legăturile dintre Gheorghe Stelian Stelu şi Dorin Cocoş VIDEO

Gheorghe Stelian şi Dorin Cocoş s-au întâlnit în anul 2012 pe o alee lăturalnică de lângă parcul Herăstrău din Capitală. Cei doi nu au mers la o cafenea, ci au discutat îngrijoraţi timp de câteva minute lângă maşina fostului soţ al Elenei Udrea, potrivit Kamikaze.

Citeşte şi Crinuţa Dumitrean, fostă şefă ANRP, reţinută de DNA pentru 24 de ore în dosarul Bica – Cocoş VIDEO

Procurorii spun că Gheorghe Stelian a beneficiat de retrocedări ilegale în valoare de zeci de milioane de euro. Aceiaşi anchetatori susţin că afaceristul i-a dat lui Cocoş 10 milioane de euro pentru că l-a ajutat să efectueze retrocedările ilegale care l-au îmbogăţit. În joc apare şi numele Elenei Udrea. Protejata lui Băsescu a cumparat un teren de la Gheorghe Stelian în nordul Bucureştiului. Acolo, Udrea a ridicat un bloc de locuinţe cu apartamente de lux.

Citeşte şi Gigi Becali, dezvăluire şoc despre dosarul retrocedărilor în care apar Alina Bica şi Dorin Cocoş

Pe atunci secretar de stat în ministerul justiţiei şi membru în comisia de retrocedări, Bica este cea care a avizat tranzacţiile ilegale. Pentru serviciile ei a primit un teren la Snagov în judeţul Ilfov. Conform surselor din anchetă, Bica a vândut terenul primit iar o parte din bani a ajuns la Dorin Cocoş, în perioada în care acesta era soţul Eleni Udrea. Bica şi Udrea au o relaţie de prietenie. Cele două au fost împreună şi la Paris la cumpărături.