Mafia siciliană a construit o parte din pavilioanele de la Expo Milano 2015

O firmă care are legături cu mafia siciliană a construit o parte din pavilioanele de la Expoziția Universală de la Milano de anul trecut, a anunțat miercuri parchetul din Milano, care a dispus arestarea a șapte persoane și plasarea în arest la domiciliu a altor patru oameni, relatează DPA, potrivit Agerpres.

06 iul. 2016, 18:39
Mafia siciliană a construit o parte din pavilioanele de la Expo Milano 2015

Suspecții au fost puși sub acuzare pentru apartenență la un grup infracțional care a comis fraudă fiscală, spălare de bani și deturnare de fonduri, a precizat într-un comunicat Garda Financiară, care a efectuat arestările.

Consorțiul Dominus Scarl, care se află în centrul acestui caz, ar fi construit pavilioanele naționale din Franța, Qatar și Guineea și alte structuri. Unele din profiturile pe care firma le-a realizat au ajuns la un clan mafiot din Pietraperzia, un oraș în centrul Siciliei.

Investigația îl pune într-o situație stânjenitoare pe primarul din Milano, Giuseppe Sala, ales în iunie pe lista Partidului Democrat al prim-ministrului Matteo Renzi, potrivit Agerpres.

Sala, care a fost principalul responsabil pentru Expo Milano, a candidat la primărie după ce s-a apreciat că a organizat un eveniment de succes, umbrit în 2014 de un scandal de corupție în care au fost implicate persoane de la vârful managementului.

Citeşte şi Italia: Autorităţile anunţă descoperirea unei fraude fiscale uriaşe, estimată la 1,7 miliarde de euro

Procurorul de caz Ilda Bocassini a spus în cadrul unei conferințe de presă că nu există dovezi de comportament criminal în rândul managerilor de la Expo Milano și a companiei oficiale Fiera Milano.

Într-o operațiune separată anti-mafia, poliția a arestat 18 persoane în orașul sicilian Catania pentru legături cu grupul criminal Santapaola și acuzați de trafic de droguri și de contrabandă cu arme.

O persoană a scăpat arestării, mafiotul Andrea Nizza, care este urmărit pentru mai multe infracțiuni din decembrie 2014.


loading...