Mafioţi prinşi la 30 de ani după ce au comis cel mai MARE JAF: Filmul The Goodfellas spune povestea lor VIDEO

Un mafiot de 78 de ani a fost arestat joi la New York, fiind acuzat de implicare într-un jaf spectaculos comis pe aeroportul John Fitzgerald Kennedy în 1978. Jaful a fost imortalizat în filmul "The Goodfellas" de Martin Scorsese.

24 ian. 2014, 08:20

A fost cel mai mare jaf comis în acea perioadă în Statele Unite, iar bijuteriile şi banii furaţi atunci ar valora în prezent 20 milioane de dolari. Vincent Asaro, fost ‘street boy’ al familiei Bonanno, legată de Cosa Nostra, a fost arestat împreună cu fiul său, Jerome Asaro, şi trei membri ai familiei Bonanno, cei cinci urmând să fie prezentaţi în faţa unui magistrat din Brooklyn, a anunţat un purtător de cuvânt al Tribunalului federal, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Un HOŢ BEAT a adormit în timp ce comitea un jaf. Află ce s-a întâmplat cu el

Pe 11 decembrie 1978, câţiva bărbaţi înarmaţi au furat într-o oră de pe aeroportul „JFK” 5 milioane de dolari în bani lichizi şi bijuterii de 1 milion de dolari păstraţi într-un seif, după ce sosiseră din Germania cu un avion al companiei Lufthansa. În lunile următoare au fost ucise peste zece persoane implicate mai mult sau mai puţin în jaf. Presupusul creier al acţiunii, Jimmy Burke, din familia Lucchese, a murit de cancer în închisoare, în 1996.

Nu s-a formulat nicio acuzare, iar bijuteriile şi banii nu au fost găsiţi. Actul de acuzare al celor cinci bărbaţi, făcut public joi, acoperă în general o perioadă de 45 de ani de jafuri şi extorcări (1 ianuarie 1968 – 30 iunie 2013). Vincent Asaro mai este acuzat că a ordonat cel puţin două asasinate, unul în decembrie 1969 şi celălalt în anii ’80, precum şi de jefuirea unui vehicul de transport de valori, tot în anii ’80.

Citeşte şi Din HOŢ a ajuns VICTIMĂ: Cum a fost pedepsit un bărbat de pasagerii din autobuz pentru tentativă de JAF VIDEO

Filmul „The Goodfellas”, lansat în 1990, care prezintă ascensiunea şi căderea unor asociaţi ai familiei Lucchese, s-a bucurat de un mare succes.