Magazinele Profi, amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri. Cum se apără societatea

Magazinele Profi au fost amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri. O pensionară a reclamat că reducerile sunt condiționate de valoarea cumpărăturilor. Societatea amendată se apără şi spune că nu au fost încălcate prevederile legii.

07 sept. 2021, 17:09
Magazinele Profi, amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri. Cum se apără societatea
Magazinele Profi, amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri

Magazinele Profi, amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare cauza cupoanelor pentru reduceri. O pensionară din judeţul Alba a reclamat la Protecţia Consumatorilor că reducerile aplicate în supermarket sunt condiționate de valoarea cumpărăturilor.

Magazinele Profi, amendate pentru practici comerciale agresive și înșelătoare

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Alba a constatat că prin revista tipărită prin care sunt promovate produsele vândute în magazinele Profi sunt promoții are transmit mesaje care induc în eroare clienții.

”Se reclamă faptul că nu poate beneficia de revista, că este condiționată de valoarea cumpărăturilor, iar zeci de vârstnici nu se pot bucura de micile beneficii care se oferă din când în când”, se arată în sesizarea scrisă care a stat la baza controlului instituției, potrivit ziare.com.

Profi a contestat procesul verbal de sancționare încheiat de CJPC Alba în 8 aprilie 2021. Judecătorii au respins, pe fond, plângerea societății în 13 august. Pe 24 august, Profi Rom Food a contestat hotărârea Judecătoriei.

Societatea a fost amendată de două ori. O amendă a fost în valoare de 5.000 de lei, iar a doua de 7.000 de lei.

Campania de reduceri, denumită ”Găsește banii domnului Cuponescu”, se derulează prin intermediul a 10 cupoane care sunt cuprinse în interiorul revistei, care este oferită fiecărui client care achiziționează produse în valoare de cel puțin 35 de lei.

Citeşte şi Euro a atins un nou maxim istoric în raport cu leul. Curs valutar BNR 7 septembrie

Cum se apără magazinele Profi

Compania Profi deține un număr de 1.486 de magazine în România şi spune că prin campania desfășurată nu a încălcat prevederile din Legea nr. 363/2007 în ceea ce privește practică comercială agresivă având în vedere faptul că nu sunt întrunite elemente constitutive ale contravenției reținute în raport cu consumatorii iar aceștia au fost informați despre modul în care se va desfășura campania.

”Nu am menționat în niciun moment impresia că un consumator va câștiga ceva, ci dacă din comportamentul și obiceiurile sale de consum în ceea ce privește magazinele subscrisei rezultă îndeplinirea condițiilor campaniei, îi vom remite o revistă cu respectivele cupoane, în situația în care acesta dorește această revistă și este interesat de respectivele cupoane. În cazul în care nu este poate refuza revista sau pur și simplu nu va folosi acele cupoane.

Solicităm să se constate că fapta imputată subscrisei așa cum este descrisă în procesul verbal nu se circumscrie textului de la art. 6 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 363/2007, deoarece subscrisă așa cum a reținut și intimata în procesul-verbal a comunicat în mod explicit care este prețul vechi al respectivelor produse. Existența unor produse cu un preț diferit nu conduce automat la concluzia că sunt încălcare prevederile art. 33 alin. 1 lit. a) din O.G. nr. 99/2000, având în vedere faptul că prețul de referință se stabilește raportat la ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus”, a mai susținut Profi Rom Food SRL.

Citeşte şi Rectificarea bugetară a fost adoptată. Florin Cîţu: Avem alocări de 4,5 miliarde de lei pentru a susţine sănătatea

Tribunalul Alba urmează să pronunţe Hotărârea definitivă.


loading...