Magda Vasiliu, apel DISPERAT. Copilul ei a fost diagnosticat cu CANCER

Magda Vasiliu, fosta prezentatoare TV, a dispărut de ceva timp de pe micile ecrane, iar acum a făcut un anunţ dureros.

26 iul. 2017, 15:10
Magda Vasiliu, apel DISPERAT. Copilul ei a fost diagnosticat cu CANCER

Magda Vasiliu s-a recăsătorit şi trăia o poveste de iubire frumoasă, dar viaţa ei a luat o întorsătură neaşteptată, întrucât băieţelul ei din prima căsătorie a fost diagnosticat cu cancer.

În urmă cu puţin timp, prezentatoarea TV a dezvăluit că în urmă cu trei luni fiul ei, Vlad, a fost diagnosticat cu cancer, iar de atunci e cu el la tratament în Italia.

„Vlad, băieţelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum trei luni. De atunci sunt cu el la tratament în Italia, o ţară care l-a primit instant. INTERNAREA DE URGENŢă A COPILULUI MEU NU A FOST CONDIŢIONATĂ DE NICIUN ACT!! Vlad a fost internat, diagnosticat şi a început chimioterapia fără să am iniţial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european… Le am spus că nu-l am, dar îl voi avea şi că îi rog să nu oprească investigaţiile… Funcţionarul de la ghişeu mi-a răspuns simplu: Doamna, copilul e tratat oricum. Nu condiţionăm tratamentul de chestiuni birocratice! Staţi liniştită! Şi, am stat liniştită, gandindu-mă că şi în ţara mea există soluţii decente pentru astfel de situaţii în care nu doresc nimănui să se afle… Dar, a venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să-mi însoţesc copilul la analize, nu mă pot interna cu el din trei în trei săptămâni, nu-l pot îngriji după chimioterapie, când suferinţă lui este cumplită…”, a scris Magda Vasiliu pe Facebook.

„Medicul meu de familie, căruia nu i am cerut niciodată nici măcar o adeverinţă, a ridicat din umeri – legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci, nu mă poate ajuta… Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcţiei sanitare din Bucureşti, unde ar trebui să mă prezint tot personal… Deci, nu se poate… Legea noastră este făcută de nişte cretini, pentru nişte idioţi ca mine, care speră în dreptate, înţelegere şi bun simţ! Când italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure că e totul ok, România, ţara mea, îmi cere acte peste acte, avize şi documente traduse, legalizate etc. Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somităţi în oncologie pediatrică. Statul român, conform unor legi, vrea aviz de la un oncolog din România! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog evident, nu va vedea copilul… N-are cum! Pentru că nu sunt cretină să-l port prin aeroporturi, avion şi cabinete medicale când starea lui e una la limită! Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire şi nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar că cineva cu putere de decizie să schimbe nişte legi restrictive, făcute parcă la mişto, interpretabile şi care nu-l ajută pe cetăţeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel ca mine au păţit o mulţime de alţi părinţi, care în momentul în care pleacă să-şi salveze copilul, nu se gândesc la birocraţie, legi şi chichiţe administrative care oricum n aduc nimic bun”, a mai scris Magda Vasiliu.