Magistraţii acuzaţi că au primit 60 de mii de euro mită pentru eliberarea „ucigaşului cu Ferrari” scapă basma curată

După 10 ani în instanță, procurorii DNA au pierdut lupta pentru că nu au reușit să dovedească acuzațiile în dosarul cunoscut opiniei publice ca "Ucigaşul cu Ferrari". Medicul care a ucis un om pe trecerea de pietoni din Timişoara și a fugit, apoi ar fi dat spagă magistraților prin intermediul unor interlopi. Dosarul a fost desfiinţat de magistraţi pe motiv că nu există probe.

02 oct. 2019, 14:23
Magistraţii acuzaţi că au primit 60 de mii de euro mită pentru eliberarea „ucigaşului cu Ferrari” scapă basma curată

În urmă cu 11 ani medicul Adrian Cocoană din Timişoara se afla la volanul bolidului său de lux, Ferrari, şi din cauza vitezei excesive la un moment dat a pierdut controlul direcţiei, a acroşat un autoturism, şi i-a lovit pe Lucian Reja-Peter, un informatician de 27 de ani şi pe prietena acestuia, Cristina Rohnean. Tânărul a decedat ulterior, iar medicul a fost arestat a doua zi după accident, dar a stat după gratii doar câteva luni.

Judecătorul Bogdan Diaconescu a admis solicitarea lui Cocoană şi l-a pus în libertate pentru că nu ar reprezenta un pericol social. Hotărârea magistratului a ajuns în atenţia procurorilor DNA care fuseseră sesizaţi că „libertatea lui Cocoană a fost cumpărată”. 

Magistraţii nu au putut demonstra, însă, că banii ajunseseră la Bogdan Diaconescu, magistratul fiind arestat şi condamnat într-un alt dosar de corupţie.

În cursul lunii decembrie 2008, inculpatul Roşianu Gigel a pretins de la Popovici Iasmina, direct şi prin intermediul inculpaţilor Hristea Bogdan, zis Bogdă, Sandu Marian, zis Fibră, cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, dar şi prin intermediul altor persoane rămase neidentificate, suma de 50.000 de euro, pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Craiova şi a celor din cadrul Tribunalului Dolj şi contra sumei de 35.000 de euro din totalul solicitat, să-i determine pe aceştia ca, la următorul termen, să dispună punerea în libertate a lui Cocoană. La rândul lor, inculpaţii Hristea Bogdan şi Sandu Marian au adăugat la suma de 50.000 de euro valoarea de 10.000 de euro. Suma au pretins-o de la aceeaşi cumpărătoare de influenţă pentru ei, atât în mod direct, cât şi prin intermediul inculpatului Huc Alin Ciprian, pentru că prin influenţa pe care o aveau asupra lui Roşianu Gigel şi, implicit, asupra magistraţilor din Craiova, îi puteau determina pe aceştia să dispună punerea în libertate a lui (…), ceea ce s-a şi întâmplat prin decizia penală nr. (…)13.12.2008“, au mai susţinut anchetatorii“, au menţionat procurorii DNA în rechizitoriul întocmit.

 În martie 2016, dosarul a ajuns în instanţă. După 3 ani şi jumătate, Tribunalul Dolj s-a pronunţat şi a constatat „nulitatea absolută a procedeului probator al punerii în executare a măsurilor de supraveghere tehnică“. Magistraţii au hotărât scoaterea din dosar a tuturor interceptărilor telefonice ce fuseseră. Paradoxal, acestea au fost încuviinţate în cursul anului 2008 tot de Tribunalul Dolj. ”Nu există probe”, au concluzionat magistraţii doljeni şi au hotărât ca toţi cei şase inculpaţi să fie achitaţi pentru infracţiunile reţinute de procurorii DNA.

DNA a formulat apel împotriva hotărârii Tribunalului Dolj la Curtea de Apel Craiova.