Magistraţii au admis cererea DNA de redeschidere a urmării penale faţă de Darius Vâlcov

Publicat: Luni, 21 Septembrie 2015 15:32 // Actualizat: Luni, 21 Septembrie 2015 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Magistrații Tribunalului Olt au admis solicitarea DNA de redeschidere a urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu și și vicepreședintele CJ, Marius Oprescu, precum și alte cinci persoane, oameni de afaceri, acuzați de fapte de corupție.

Foto: economica.net

Soluția pronunțată de Tribunalul Olt este definitivă.

Instanța a admis cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Națională Anticorupție de confirmare a redeschiderii urmăririi penale față de Darius Vâlcov și alte opt persoane. Pe lângă Darius Vâlcov, în această cauză mai au calitatea de învinuiți: fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina; președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu; vicepreședintele CJ Olt, Marius Oprescu; soția deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu; oamenii de afaceri Ovidiu Ramba, Laurențiu Șerban, Cristian Tomescu, Bogdan Langa, ultimii patru fiind patroni sau acționari principali ai unor firme care au derulat contracte cu Primăria Slatina.

DNA a solicitat în luna iulie redeschiderea urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov și celelalte opt persoane acuzate de fapte de corupție.

DNA solicită redeschiderea urmăririi penale pentru Darius Valcov şi alte opt persoane

Avocatul Ion Vedere, apărător al Andrei Bărbulescu, a explicat săptămâna trecută faptul că procurorii cer redeschiderea urmării penale într-o cauză soluționată anterior cu neînceperea urmăririi penale, ce a avut în vedere o sesizare făcută de fostul deputat Nicolae Stan. Acesta a depus, în 2012, o sesizare împotriva mai multor politicieni și oameni de afaceri din județul Olt, în care erau 16 puncte de acuzare, printre care și unele referitoare la contracte de concesiune încheiate de Primăria Slatina cu diferite firme.

În urmă cu trei ani, fostul deputat de Olt, Nicolae Stan, fost primar al comunei Colonești, a reclamat la DNA fapte de corupție în legătură cu contracte de concesiune a unor servicii, achiziții, contracte de execuție lucrări, sponsorizări încheiate de primăria Slatina, în perioada în care Darius Vâlcov a fost primar, cu firme ale oamenilor afaceri Cristian Tomescu, Bogdan Langa, Laurențiu Șerban și Ovidiu Ramba etc.

DNA Craiova a emis ordonanță de netrimitere în judecată la sesizările și reclamațiile lui Nicolae Stan. Acesta a atacat ordonanța procurorilor la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care în 2014 a respins plângerea formulată de Nicolae Stan și l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Darius Valcov Darius Valcov urmarit penal dna marius oprescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
21 sep 16:22
...de Nicolae Stan și l-a obligat pe acesta la plata a 50 de lei cheltuieli de judecată. Source Article from http://www.romaniatv.net/magistratii-au-admis-cererea-dna-de-redeschidere-a-urmarii-penale-fata-de-valcov-si-alte-opt-persoane_245842.htmlMagistraţii au admis cererea DNA de redeschidere...
21 sep 15:39
...fostul primar al municipiului Slatina, Minel Prina, președintele Consiliului Județean (CJ) Olt, Paul Stănescu și și Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net

...
1
EUR
4.7667
RON
17 Nov
noapte 8 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H