Magistraţii au decis! Cât timp va rămâne Nicuşor Constantinescu în închisoare după contopirea pedepselor

Publicat: Marţi, 09 Aprilie 2019 17:11 // Actualizat: Marţi, 09 Aprilie 2019 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va avea de executat, în total, 7 ani şi 4 luni de închisoare după ce instanţa a contopit cele două pedepse definitive, de câte cinci ani de închisoare. El a executat deja trei ani din condamnare.

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au admis, marţi, cererea formulată de Nicuşor Constantinescu, de contopire a celor două condamnări definitive primite, constatând că infracţiunile pentru care a fost condamnat, prima oară în 2015, iar a doua oară în 2019, sunt concurente.

Astfel, după contopirea condamnărilor, instanţa a aplicat pedeapsa cea mai grea, de cinci ani închisoare, la care se adaugă un spor de doi ani şi patru luni închisoare.

„Aplică petentului condamnat Constantinescu Nicuşor Daniel pedeapsa principală rezultantă de 7 ani şi 4 luni închisoare. Pedeapsa principală rezultantă se execută în regim de detenţie", se arată în decizia Curţii de Apel Constanţa.

Totodată, judecătorii au dispus deducerea din pedeapsa principală rezultantă, de 7 ani şi 4 luni închisoare, perioada executată până în prezent, de aproximativ trei ani de închisoare.

Decizia de marţi a Curţii de Apel Constanţa nu este definitivă, având drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare.

În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de aaînchisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7769
RON
29 Jan
noapte 1 °
zi 9 °
Ultimele joburi adaugate
24 H