Magnatul Bobby Păunescu, fără mască, a sărbătorit lângă liderii AUR intrarea acestora în parlament

Pe treptele din fața sediului AUR a fost, alături de liderii partidului, omul de afaceri Bobby Păunescu, care a sărbătorit rezultatul surprinzător obținut de formațiunea politică. Alături de acesta a mai fost și avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, o controversată activistă împotriva vaccinării și a anti-mască.

07 dec. 2020, 12:14
Magnatul Bobby Păunescu, fără mască, a sărbătorit lângă liderii AUR intrarea acestora în parlament

Magnatul Bobby Păunescu, fiul controversatului afacerist George Constantin Păunescu, a stat în primul rând, alături de George Simion și Claudiu Târziu, cei doi lideri ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Acționarul postului B1TV a stat în permanență lângă avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, o controversată activistă împotriva vaccinării. În 2019, Bobby Păunescu a vrut să candideze la alegerile prezidențiale, însă BEC i-a respins validarea candidaturii, deoarece nu a strâns numărul necesar de semnături, conform Libertatea.

Magnatul Bobby Păunescu, avere controversată

Bobby Păunescu este fiul lui George Constantin Păunescu, afacerist român. În ciuda acuzaţiilor care i s-au adus, de fost ofiţer de Securitate, George Constantin Păunescu, unul din personajele-cheie ale familiei, a negat orice fel de colaborare cu structura de informaţii a regimului comunist.

Numele lui George Constantin Păunescu a fost legat de marile scandaluri de după 1990, printre care devalizarea Băncii Bancorex, Bankcoop şi Dac Air. A fost pus sub urmărire penală pentru infracţiuni cu privire la încălcarea Legii societăţilor comerciale și însușirea ilegală a unei sume de peste un milion de dolari din conturile societăţii sale, General Consulting & Procurement SA.

În urmă cu aproape 10 ani, familia Păunescu avea o avere estimată la aproximativ 500-550 milioane de euro și ocupa locul 11 în Top 300 Capital.

AUR a oferit surpriza alegerilor parlamentare, după ce a obținut aproape 9% dintre voturile celor 5,7 milioane de români care au mers la urne. Candidații AUR din București la alegerile parlamentare 2020 sunt Claudiu Târziu, care deschide lista pentru Senat, și George Simion, care deschide lista pentru Camera Deputaților.

Citeşte şi: Averea lui George Simion, preşedintele AUR, surpriza uriaşă a alegerilor parlamentare