Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN

Rupert Murdoch l-a sunat pe Randall Stephenson, directorul executiv al AT&T, de două ori în ultimele şase luni, şi au discutat despre cumpărarea postului de televiziune CNN, au declarat vineri surse pentru Reuters, scrie News.ro.

11 nov. 2017, 07:51
Magnatul Rupert Murdoch ar fi vrut să cumpere CNN

Fondatorul companiilor media Fox, News Corp, Sky UK, în vârstă de 86 de ani, s-a oferit în ambele conversaţii să cumpere CNN, potrivit surselor citate. 

O altă sursă a afirmat că Murdoch nu era deloc interesat în a deţine postul de televiziune. 

Reprezentanţii Twenty-First Century Fox, AT&T şi Time Warner, care deţin CNN nu au vrut să comenteze această informaţie. 

Potrivit unei surse, Murdoch l-a sunat pe Stephenson de două ori, spontan, pe 16 mai şi pe 8 august, şi în ambele ocazii l-a întrebat dacă CNN este de vânzare. Stephenson i-a răspuns de două ori că nu, potrivit aceleiaşi surse. 

CNN a devenit ţinta afacerii de 85,4 miliarde de dolari prin care AT&T a preluat Time Warner, tranzacţie care a avut loc în octombrie 2016, aprobată de autorităţile antitrust. 

Membrii departamentului de justiţie american au recomandat ca AT&T să vândă DirecTV sau divizia Broadcasting a Time Warner, care include şi CNN – a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, motivând decizia prin care a fost permisă această preluare. 

Joi, Stephenson a spus că nu este interesat să vândă CNN şi poate apăra în justiţie această tranzacţie dacă este necesar.