MAI anunţă 196 de descinderi la clanurile de interlopi în ultima săptămână

MAI anunţă că în intervalul 14-20 august au avut loc 196 de descinderi la persoane despre care existau informaţii că sunt implicate în comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii grave şi organizate.

21 aug. 2020, 12:19
MAI anunţă 196 de descinderi la clanurile de interlopi în ultima săptămână

„În domeniul criminalităţii organizate, printre faptele cercetate fiind traficul de droguri şi traficul de persoane, au avut loc 15 acţiuni cu 89 de descinderi şi s-au pus în aplicare 92 de mandate de aducere”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

În domeniul criminalităţii economico-financiare, poliţiştii au participat la 6 acţiuni cu 39 de descinderi şi au pus în aplicare 15 mandate de aducere în dosare de evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări, achiziţii publice ilegale sau spălarea banilor.

„În dosare privind infracţiuni de natură judiciară au avut loc 14 acţiuni cu 48 de descinderi şi s-au pus în aplicare 71 de mandate de aducere, iar în dosare privind infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor au fost organizate două acţiuni cu 20 descinderi”, a mai spus Dajbog.

Ea a precizat că, în urma acestor activităţi, au fost dispuse măsuri preventive faţă de 149 de persoane: 53 au fost arestate preventiv, 56 au fost reţinute, iar faţă de 40 s-a luat măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Citeşte şi Percheziţii de amploare la vânzătorii de produse toxice periculoase