MAI: Au fost luate măsuri pentru intervenţii în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă cauzate de vreme

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus duminică structurilor MAI - pompieri, poliție și jandarmerie - să fie pregătite în orele următoare pentru a interveni în cazul apariției unor situații de urgență cauzate de vreme.

11 ian. 2015, 09:55
MAI: Au fost luate măsuri pentru intervenţii în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă cauzate de vreme

Pentru prevenirea accidentelor grave sau a blocajelor rutiere care pot apărea în condițiile viscolului pe segmentele de drum din zona montană, Poliția Rutieră va fi prezentă în trafic, pentru a acorda sprijin conducătorilor auto. Recomandăm turiștilor aflați în zona montană să se informeze despre situația meteorologică pentru a nu fi surprinși de ninsorile și viscolul care se vor manifesta pe crestele montane din zonele Carpaților Meridionali și de Curbură. Jandarmeria Montană este pregătită, alături de serviciile de Salvamont, să intervină în situațiile în care turiștii aflați pe traseele montane ar putea fi în pericol„, informează MAI într-un comunicat de presă.

În zonele de sud și sud-est precipitațiile anunțate de meteorologi pot produce polei pe arterele rutiere, condiții în care recomandă celor care se vor deplasa în zonele aflate sub atenționare meteo să circule prudent, cu viteză redusă și să păstreze în mers o distanță corespunzătoare față de autoturismele dinainte.

Vicepremierul Gabriel Oprea a dispus inspectoratelor județene pentru situații de urgență să fie pregătite să activeze grupele operative în orice moment, pentru a gestiona cu celeritate orice situație. În mod special, ca urmare a emiterii de către Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a avertizării de cod portocaliu pe râurile Bârzava, Caraș și Nera, din județul Caraș-Severin, în intervalul 11.01.2015 ora 8,30 — 11.01. 2015 ora 16,00, unde există posibilitatea producerii unor inundații locale din cauza precipitațiilor, sunt mobilizați deja peste 1.100 de pompieri din cadrul I.S.U. Caraș Severin și I.S.U. Timiș, alături de care, în caz de nevoie, se pot alătura și forțe din cadrul poliției și jandarmeriei”, se arată în comunicat.

Aceste dispoziții au fost date în condițiile atenționării de cod galben emisă de către Administrația Națională de Meteorologie începând de duminică de la ora 16.00, până luni, la ora 12.00, privind fenomenele meteorologice care în zona montană se vor manifesta sub formă de ninsori și vânt puternic care va genera viscol.