Mai aveţi curaj să cereţi cuburi de gheaţă? Apa din ele este mai murdară decât cea din toaletă

O echipă de cercetători a analizat apa din cuburile de gheaţă din băuturile de la fastfood. În şase unităţi fastfood din zece, apa din cuburile de gheaţă a fost mai bogată în bacterii decât cea de la toaletă. Oamenii de ştiinţă spun că de vină ar fi lipsa de igienă - aparatele de gheaţă nu sunt curăţate cum trebuie şi/sau salariaţii nu respectă riguros igiena.

11 iun. 2013, 15:46
Mai aveţi curaj să cereţi cuburi de gheaţă? Apa din ele este mai murdară decât cea din toaletă

Oamenii de ştiinţă de la laboratorul care a tras această concluzie au analizat cuburi de gheaţă din unităţi KFC, McDonald’s, Burger King, Nando’s, Pizza Hut, WagaMama. Rezultatele le-au dat de gândit nu numai lor, ci şi consumatorilor. Cuburile de gheaţă de la Nando’s, de exemplu, conţineau 2.100 micro-organisme pe milimetru de apă îngheţată, faţă de 1.300 în apa de la toaletă. Şi la McDonald’s cuburile de gheaţă aveau mai multe bacterii (1.400) decât apa de la toaletă (260). Cel mai mare număr de bacterii a fost găsit în cuburile de gheaţă de la Pizza Express (3.200), scrie The Daily Mail, citat de Agerpres.

Vestea bună pentru consumatori este că acest lucru nu reprezintă un pericol real pentru sănătatea consumatorilor. Totuşi, aceste cifre ar fi suficiente pentru închiderea unor unităţi din motive sanitare, scrie The Daily Mail.

Cercetătorii consideră că numărul mare al bacteriilor din cuburile de gheaţă se datorează lipsei de igienă – fie aparatele de cuburi nu sunt curăţate în mod regulat, fie salariaţii nu sunt destul de curaţi pe mâini când pregătesc cuburile.