Mai mult de 15 milioane de oameni din Marea Bitanie au primit prima doză dintr-un vaccin anti-Covid

Guvernul britanic şi-a atins obiectivul de a oferi, până la jumătatea lunii februarie, cel puţin prima doză pentru patru grupuri considerate cele mai vulnerabile în faţa bolii, anunţă autorităţile.

14 feb. 2021, 17:24
Mai mult de 15 milioane de oameni din Marea Bitanie au primit prima doză dintr-un vaccin anti-Covid

Mai mult de 15 milioane de oameni din Marea Bitanie au primit până în prezent prima doză dintr-un vaccin anti-Covid, echivalentul tuturor celor incluşi în patru grupuri prioritare stabilite de guvernul de la Londra, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Nadhim Zahaqi.

Aici au fost incluşi vârstnicii din centre de îngrijire şi personalul acestora, persoanele cu vârste de peste 80 de ani şi lucrători sanitari din prima linie, cei cu vârste de peste 75 de ani şi cei cu vârste de peste 70 de ani.

Într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, Zahawi a transmis: „15.000.000! O echipă minunată. Nu ne vom odihni până ce vom fi oferit vaccinul tuturor din faza 1, categoriilor 1 – 9 celor mai vulnerabili şi celor cu vârste de peste 50 de ani până la finalul lui aprilie, apoi toţi adulţii”.

Chiar dacă sunt deja mai mult de 15 milioane de vaccinaţi, premierul Johnson continuă să transmită mesaje mobilizatoare populaţiei, în încercarea de a nu scădea ritmul campaniei.

Prim-ministrul Boris Johnson a transmis: „După tot ce am reuşit, ştiu că vom merge mai departe cu mare încredere”, scrie News.ro.

Boris Johnson va face apel la cooperare internaţională pentru distribuţia vaccinurilor la viitorul summit G7

Premierul britanic Boris Johnson va face un apel la cooperare internaţională pentru distribuţia vaccinurilor împotriva COVID-19 la viitorul summit G7 care se va desfăşura online, a anunţat duminică dimineaţă guvernul britanic, relatează dpa, AFP şi Reuters.

Summitul va avea loc online pe 19 februarie şi va fi găzduit de Boris Johnson, în contextul în care Regatul Unit deţine în prezent preşedinţia G7.

Potrivit comunicatului guvernului, Johnson va folosi reuniunea virtuală pentru a face un apel la o abordare globală faţă de vaccinări „pentru a pune capăt politicilor naţionaliste şi creatoare de divizări care au afectat răspunsul iniţial la coronavirus”.

„Lunile iniţiale au arătat nicio ţară nu poate fi în siguranţă până când fiecare ţară nu este în siguranţă, iar distribuţia vaccinurilor a furnizat o oportunitate pentru cooperare globală”, se mai menţionează în comunicat.

„Progresele în ştiinţă ne-au dat vaccinurile de care avem nevoie pentru a pune capăt pandemiei odată pentru totdeauna. Acum guvernele lumii au o responsabilitate de a lucra împreună pentru a folosi acele vaccinuri în cel mai bun mod posibil”, a declarat Boris Johnson, citat în comunicat.

Citeşte şi: Un român din Anglia a înjunghiat o poliţistă cu un pix în faţă şi în gât. Ce pedeapsă a primit bărbatul VIDEO


loading...