Mai mult de jumătate dintre români doresc să lucreze în altă ţară

Publicat: Luni, 06 August 2018 12:32 // Actualizat: Luni, 06 August 2018 12:32 // Sursa: romaniatv.net

Circa 55% dintre români şi-au exprimat dorinţa de a lucra în străinătate, iar cei mai mulţi dintre respondenţii români care şi-ar dori să lucreze într-o altă ţară au sub 30 de ani şi au studii superioare, conform unui studiu realizat la nivel internaţional de către Bestjobs şi The Boston Consulting Group.

Foto: greatnews.ro

România se află pe acelaşi palier cu state precum Austria, Germania, Italia, Irlanda, Belgia sau Danemarca în ceea ce priveşte dorinţa de mobilitate a forţei de muncă, între 50% şi 60% dintre respondenţi.

"În ceea ce priveşte top 10 ţări unde şi-ar dori să lucreze, românii au ales state precum Germania, Marea Britanie, Franţa, Elveţia, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia şi Italia. În acelaşi timp, România a fost şi ea nominalizată în top 5 state în care şi-ar dori să lucreze respondenţii din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar", se arată în comunicat.

La nivel global, topul celor mai atractive ţări în care candidaţii ar dori să lucreze este condus de Statele Unite ale Americii, Germania, Canada, Australia şi Marea Britanie.

Printre cele mai importante motive pentru care românii ar alege să lucreze într-o altă ţară se numără dorinţa de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale şi sociale mai bune şi oportunităţi mai bune de carieră, potrivit studiului.

"Observăm că în multe state din Europa Centrală şi de Est disponibilitatea de relocare a candidaţilor a scăzut semnificativ în ultimii ani, pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor economice. Şi totuşi, în ţări precum România, climatul politic şi social reuşeşte să influenţeze tot mai mult decizia de mobilitate a forţei de muncă, în contextul în care angajaţii îşi doresc nu doar siguranţă financiară, ci şi un mediu stabil şi predictibil în care să trăiască", a declarat Clients Manager în cadrul Bestjobs, Mădălina Dan.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
locuri de munca români români străinătate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 aug 16:04
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
AM FOST LA UN DOMN DOCTOR GASTROENTEROLOG SI I-AM ZIS CA VREAU SA-I CANT SI ATUNCI A ZIS CA S-AR PUTEA CU FICATUL FOARTE GRAS SA TREBUIASCA SA TIN REGIM SEVER: MI-AM CUMPARAT PANTOFI MEDICUS SI MA BAT TARE:
06 aug 15:45
Răspunde | Votează email 0 email
MARIA
PE RTL O DNA EXTRANJERA A DAT 1000 de euro cuiva care a raspuns la INTREBAREA:cu ce se ocupa padurarii-cu copaci-a- sau cu butucii?
06 aug 13:59
Răspunde | Votează email 0 email
gica
...propaganda ieftina....cine-i asculta cand se intorc in tara ...vede alt peisaj ...unul cu final de spital de boli nervoase ....asa ca mai domol cu minciunile pt fraierii necopti la cap.....!
06 aug 13:57
Răspunde | Votează email 0 email
gica
...propaganda ieftina....cine-i asculta cand se intorc in tara ...vede alt peisaj ...unul cu final de spital de boli nervoase ....asa ca mai domol cu minciunile pt fraierii necopti la cap.....!
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 22 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H