Mai mult decât fotbal. Un star al Barcelonei a vrut să-i doneze ficatul său lui Abidal

La sfârşitul sezonului trecut, când FC Barcelona a decis să nu-i mai prelungească lui Eric Abidal contractul, după ce acesta revenise în teren după o operaţie de transplant de fincat, colegul şi prietenul său Dani Ales a decis să poarte tricoul cu numărul 22, în onoarea acestuia. Transferat între timp la AS Monaco, Abidal a dezvăluit acum că Alves a făcut mult mai mult decât să-şi schimbe numărul de pe tricou. El s-a oferit să-i doneze lui Abidal ficatul.

16 sept. 2013, 16:05
Mai mult decât fotbal. Un star al Barcelonei a vrut să-i doneze ficatul său lui Abidal

Internaţionalul francez Eric Abidal (34 ani) a dezvăluit că fostul său coechipier de la FC Barcelona, brazilianul Dani Alves, s-a arătat dispus să-i doneze o parte din ficatul său atunci când actualul fundaş al lui AS Monaco a avut nevoie de un transplant, în urmă cu 18 luni.

Citeşte şi Eric Abidal a primit un ficat nou. Operaţia a durat nouă ore

Când a trebuit să efectuez operaţia, el a vrut să-mi ofere ficatul său. Logic, acest lucru nu s-a putut, fiindcă i-ar fi afectat calităţile de fotbalist. Relaţia noastră a trecut dincolo de prietenie„, a declarat Abidal pentru radio Catalunya.

Citeşte şi Prietenie pe muchie de cuţit. Un prieten din copilărie îi donează o parte din ficat lui Abidal

În semn de apreciere faţă de Abidal, surprins că nu i-a fost oferit un nou contract de către oficialii Barcelonei la finalul sezonului trecut, Dani Alves a decis să-şi schimbe numărul de pe tricou (2) în acest sezon cu cel pe care l-a purtat francezul (22).

Diagnosticat cu tumoare la ficat în 2011, Eric Abidal a fost operat, iar apoi a revenit pentru scurt timp în fotbal, înainte de a fi supus unui transplant, în martie 2012, care l-a ţinut departe de gazon timp de un an.