Mai multe cămine de bătrâni din Bucureşti, dotate cu tensiometre de ultimă generaţie

Şapte cămine de bătrâni din Capitală au fost dotate cu tensiometre de ultimă generaţie, în cadrul unei campanii de informare şi responsabilizare în ceea ce priveşte hipertensiunea arterială.

04 dec. 2013, 16:15
Mai multe cămine de bătrâni din Bucureşti, dotate cu tensiometre de ultimă generaţie

Vârstnicii din câteva cămine de bătrâni din București au primit 20 tensiometre digitale de ultimă generaţie. Printre căminele care au beneficiat de această donație se numără: Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele Vârstnice „Sf. Ana”, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Vârstnice „Casa Max”, Complexul de servicii socio-medicale Sf. Andrei și altele, potrivit unui comunicat remis ROMÂNIATV.NET.

Cu ajutorul acestor tensiometre digitale, monitorizarea curentă a tensiunii arteriele se poate face uşor şi exact. Aceste aparate permit măsurarea automată a tensiunii arteriale şi a pulsului. Fiind validate clinic, tensiometrele măsoară cu exactitate valorile tensiunii.

La nivel global, peste 1 miliard de persoane suferă de hipertensiune şi 1 din 5 decese este cauzat de această afecțiune. Tensiunea arterială crescută este una dintre cele mai cunoscute afecţiuni asimptomatice cu efecte negative majore asupra sănătăţii, singura modalitate de a o depista fiind verificarea periodică a valorilor tensiunii.

În România mai mult de jumătate (51,4%) din populaţia de peste 45 de ani suferă de hipertensiune şi doar 1 din 2 persoane adulte îşi cunoaşte valorile tensiunii arteriale. Cifrele cresc considerabil atunci când vine vorba de persoane de vârsta a treia.