POTOP în Suceava: Oameni evacuaţi şi 50 de gospodării inundate VIDEO

A fost potop în Suceava. 50 de gospodării, un drum judeţean şi hectare întregi de terenuri au fost inundate, după o furtună puternică. În numai o oră, au căzut 120 de litri pe metru pătrat. Apa din locuinţele oamenilor a ajuns chiar la un metru înălţime. 

01 mai 2013, 16:37
POTOP în Suceava: Oameni evacuaţi şi 50 de gospodării inundate VIDEO

S-a rupt cerul în localitatea Liteni din judeţul Suceava. Furtuna dezlănţuită timp de jumătate de oră a reuşit să inunde zeci de gospodării şi hectare de teren. Unele case au fost luate de ape.

Cinci persoane au fost evacuate în urma ploilor torenţiale de miercuri după-amiază.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, dar şi jandarmi au intervenit pentru a-i ajuta pe cei afectaţi.

Preşedintele Cosiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, care se află în zona afectată de inundaţii, a declarat că se intervine pentru sprijinirea persoanelor sinistrate, iar în cursul zilei de joi o comisie tehnică va stabili pagubele provocate de ape.

Mai multe case, terenuri agricole şi drumul judeţean din localitatea suceveană Liteni au fost inundate, miercuri după-amiază, în urma unei ploi torenţiale, pompierii intervenind cu motopompe.

Prefectul Florin Sinescu declara că, în urma unei ploi puternice, s-a format un torent pe versanţi, care a produs inundaţii.