Mai multe casierii METROREX au fost ÎNCHISE din lipsă de personal

Casieriile şi cabinele de acces din mai multe staţii de metrou au fost închise din cauza lipsei de personal. Conducerea Metrorex a declarat, pentru RomaniaTV.net, că acestea vor rămâne închise pe o perioadă nedeterminată.

24 iun. 2014, 07:30
Mai multe casierii METROREX au fost ÎNCHISE din lipsă de personal

Mai multe casierii şi cabine de acces din staţiile de metrou din Bucureşti au fost închise de conducerea Metrorex „datorită necesităţilor de utilizare eficientă a personalului”, au precizat pentru RomaniaTV.net reprezentanţii companiei. Astfel, în unele staţii de metrou au rămas doar agenţii de pază care se asigură că nimeni nu intră pe peron fără cartelă de acces.

Există staţii de metrou, printre care cele de la Politehnică şi de la Dristor, unde puteţi achiziţiona cartelă de acces la metrou doar de la automatele speciale care acceptă numai bani ficşi.

Aşa că, dacă se întâmplă să nu aveţi abonament sau cartelă, singura opţiune rămâne achiziţionarea uneia de la automatele cu cartele care acceptă doar bani ficşi, întrucât nu oferă rest, sau plata cu cardul. Dacă nu ai nici bani ficşi la tine, poţi să-ţi iei gândul de la călătoria cu metroul.

Potrivit reprezentanţilor Metrorex, publicul călător a fost informat asupra acestor aspecte prin afişe informative expuse la intrarea în staţie, pe geamurile de la uşile de acces şi de la cabina de acces.

Altă modalitate de acces pe peron este prin folosirea cardurilor contactless Maestro sau MasterCard, emise de orice bancă, în staţiile în care există aparate speciale InstantPay. Se mai poate folosi şi telefonul mobil la terminalele instalate pe aparatele de taxare, fie prin intermediul SMS-ului, fie folosind tehnologia NFC.

Pe lângă casieriile închise pe o perioadă nedeterminată, alte opt casierii speciale pentru elevi şi studenţi au fost închise pe o perioadă determinată astfel:

– 7 casierii sunt închise până la data de 09.09.2014 (Apărătorii Patriei, Politehnica, Nicolae Grigorescu 1, Eroilor, Gara de Nord 1, Piaţa Romană, Universitate);

– 1 casierie se va închide temporar pentru perioada 01.08.2014 – 09.09.2014 (Grozăveşti).

Casieriile speciale pentru elevi şi studenţi de la Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 rămân deschise şi pe perioada verii.

TARIFE

La achiziţionarea unei cartele cu două călătorii de la casieriile şi cabinele Metrorex, o călătorie costă 2 lei. De asemenea, există şi cartele cu 10 călătorii la preţul de 15 lei (1,5 lei călătoria) şi abonamente zilnice de 6 lei.

Vezi preţurile cartelelor şi abonamentelor Metrorex AICI

Clienții Orange și Vodafone pot plăti o călătorie cu metroul prin transmiterea unui SMS la numărul scurt 1700, primind confirmarea plății imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta și pentru cumpărarea a 2 sau 10 călătorii, trimițând textul 2C sau 10C la numărul scurt: 1700. Prețul unei călătorii este de 0,50 euro, pentru 2 călătorii, 0,90 euro, iar 10 călătorii costă 3,25 euro.

Plata unei călătorii se poate face şi direct la aparatele de taxare unde sunt montate validatoare contactless, folosind tehnologia contactless. Accesul se poate face prin orice card bancar MasterCard PayPass şi Maestro PayPass care deţin tehnologie contactless. Preţul unei călătorii este de 1.40 lei.