Mai multe categorii de bugetari riscă să nu-şi primească salariile la final de an

Prima decizie majoră a Guvernului Orban, dacă va trece de Parlament, este o nouă rectificare bugetară, în condiţiile în care, spune Ludovic Orban, mai multe instituţii ale statului nu va mai avea bani de la finalul acestei luni.

04 nov. 2019, 07:59
Mai multe categorii de bugetari riscă să nu-şi primească salariile la final de an

„În momentul de față sunt instituții și autorități care nu au bani pentru a încheia anul. Există riscul să nu se poată plăti salarii, indemnizații ale persoanelor cu dizabilități, riscuri ca autoritățiile locale să nu mai poată plăti căldura și lumina în școli. E nevoie de o rectificare care să asigure banii necesari”, a anunţat Ludovic Orban, înaintea votului pe învestitură.

Premierul desemnat susține că, în cazul în care Guvernul va fi învestit, va fi făcut imediat un audit extern care să ducă la o reorganizare a administrației centrale.

„Ne dorim un audit profesionist, serios, care să scoată la iveală disfuncționalitățile, problemele din sistem. Vă spun că intenția mea este să reorganizăm fiecare minister. Vom analiza pe fiecare agenție, autoritate care este cea mai bună structură. Vom adopta organigrame noi pe fiecare minister”, a mai spus președintele PNL.

Lista finală a Guvernului PNL. Ludovic Orban a prezentat miniştrii care vor face parte din noul cabinet

Întrebat dacă i-a în calcul concedieri din sectorul bugetar, în urma acestei reorganizări, Ludovic Orban a răspuns: „Există varianta de disponibilizare, evident”.