Mai multe documente de la Agenţia Naţională a Medicamentului, ridicate de procurori

Mai multe documente au fost ridicate, marţi, de la sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului de către anchetatorii de la Parchetul General. Această măsură a fost dispusă în dosarul în care mai mulţi medici sunt suspectaţi că făceau teste clinice pentru medicamente, fără ştirea pacienţilor folosiţi la testare.

31 mai 2016, 19:37
Mai multe documente de la Agenţia Naţională a Medicamentului, ridicate de procurori

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Anca Crupariu, a declarat că instituţia sprijină cercetarea parchetului şi că au pus la dispoziţie toate actele şi informaţiile solicitate de anchetatori. De asemenea, paralel cu verificările procurorilor, la sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului au fost marţi şi reprezentanţi ai Corpului de Control al ministrului Sănătăţii, pentru documente necesare într-o anchetă a lor, au precizat sursele judiciare.

Poliţiştii au efectuat marţi zeci de percheziţii la cabinete medicale din Capitală şi din alte patru judeţe, într-un dosar penal în care mai mulţi medici sunt vizaţi pentru luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi fals material în înscrisuri oficiale, fiind ridicate şi documente de la 31 de spitale din 16 judeţe, anunţă Poliţia Română. Surse judiciare au declarat că în Bucureşti se fac verificări la Spitalul Militar Central şi Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia.

Printre locaţiile vizate de oamenii legii se numără şi sediul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, au declarat surse judiciare.

Poliţiştii au suspiciuni că, printre altele, medicii ar fi derulat studii clinice pentru testarea unor medicamente pentru boli mentale, cu falsificarea consimţămintelor presupuşilor voluntari.

Citeşte şi PERCHEZIŢII la 31 de spitale, inclusiv la Spitalul Militar şi Spitalul Obregia: Pacienţi folosiţi drept cobai