Mai multe femei din Australia au încercat să se alăture Statului Islamic

Cel puțin 12 femei din Australia au încercat să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri poliția, avertizându-le pe cele care ar fi tentate să le urmeze să nu aibă o 'viziune romantică' despre jihadiști.

29 mai 2015, 14:18

Peste 100 de australieni s-au alăturat SI în Irak și Siria și autoritățile australiene sunt preocupate de amenințarea pe care ar putea s-o reprezinte aceste persoane dacă ar reveni pe teritoriul australian. Cel puțin 30 dintre acestea au fost ucise în străinătate.

Comisarul adjunct al poliției din statul Victoria, Tracy Linford, a explicat că persoanele atrase de SI sunt în general tineri, de obicei izolați, care sunt recrutați prin rețele de socializare. Fiind vorba de femei, a explicat comisarul, ele au deseori o reprezentare romantică a vieții în zonele aflate sub controlul SI, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Zagrebul a confirmat existenţa a PATRU FEMEI JIHADISTE din rândul grupării Statul Islamic

Doar din Melbourne, un număr de 12 femei au încercat să se alăture SI, a afirmat poliția. Potrivit presei australiene, o femeie din Sydney tocmai și-a abandonat cei doi copii și a plecat în zonele aflate sub controlul SI, în Siria. ‘Credem că în special tinerele femei au o viziune romantică despre ceea ce vor trăi în aceste zone de conflict’, a menționat comisarul. Australia a crescut în septembrie 2014 nivelul de alertă împotriva terorismului.

Premierul australian Tony Abbott a anunțat duminica trecută că țara sa va adopta noi legi antiteroriste în cadrul cărora persoanele cu dublă cetățenie care au legături cu terorismul vor fi deposedate de cetățenia australiană.