Mai multe insule din Grecia, acoperite cu zăpadă. Destinaţiile favorite ale românilor sunt acum de nerecunoscut

O furtună care a cuprins Grecia a adus ninsori în mai multe insule, între care Mykonos, Tinos şi Naxos.

24 ian. 2022, 15:56
Mai multe insule din Grecia, acoperite cu zăpadă. Destinaţiile favorite ale românilor sunt acum de  nerecunoscut

Toate insulele Ciclade au fost acoperite cu zăpadă, amintind aici Syros, Andros  sau Paros. De asemenea, Creta şi Limnos s-au confruntat cu furtuni de zăpadă, iar şcolile au rămas luni închise, iar pe mai multe drumuri au fost impuse restricţii de circulaţie. Un front meteorologic sever a lovit Grecia, cu temperaturi sub zero și zăpadă în multe părți ale țării, inclusiv capitala Atena și multe insule din Marea Egee.

Autoritățile din Grecia au avertizat populaţia să-și limiteze mișcările în aer liber luni și marți, în timp ce școlile din multe zone au fost închise. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Oikonomou, a declarat că peste 46.000 de cursuri școlare din întreaga țară au loc online.

Citeşte şi În Sahara ninge mai mult decât în București. Deșertul algerian a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă, imagini unice

Zăpada s-a aşternut luni groasă în centrul Atenei, așezându-se pe coloanele de marmură ale anticei Acropole. Autoritățile au transmis luni dimineață alerte de urgență pe telefoanele mobile, avertizând cu privire la ninsori puternice în următoarele ore și cerându-le oamenilor să evite orice deplasare neesenţială. Lanțurile de zăpadă erau obligatorii pentru mașini în părțile de nord ale capitalei, iar circulţia camioanelor a fost interzisă.

Zăpada în Mykonos:

Atena

Athens blanketed in beautiful white snow https://t.co/Z9pYw6ubtT#greece #greek #greekcitytimes pic.twitter.com/9JZPF7pVyE