Mai multe localităţi din Botoşani, fără apă potabilă

Publicat: Joi, 28 Ianuarie 2016 15:09 // Actualizat: Joi, 28 Ianuarie 2016 15:09 // Sursa: romaniatv.net

Situația asigurării apei menajere în mai multe localități din județul Botoșani se menține gravă și la începutul acestui an, a declarat, joi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), colonelul Radu Anton.

Pe fondul precipitațiilor slabe, pânza freatică se află la un nivel foarte scăzut, iar din acest motiv fântânile din mai multe localități din Botoşani continuă să nu aibă apă. Potrivit Agerpres, şeful ISU susține că, în luna ianuarie din acest an, pompierii au efectuat peste 20 de transporturi de apă în localități precum Coșula, Cordăreni sau Nicșeni.

În 2015, angajații ISU Botoșani au efectuat 213 transporturi de apă către localitățile afectate de secetă. Numărul transporturilor este de aproape 20 de ori mai mare față de anii 2014 și 2013.

Președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, susține că instituția pe care o conduce va aloca, în acest an, fonduri pentru construcția de puțuri de mare adâncime sau achiziția unor rezervoare de apă pentru mai multe administrații locale.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
apa plată apă potabilă Botoşani Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ISU
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 ian 15:32
... Situația asigurării apei menajere în mai multe localități din județul Botoșani se...
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H