Mai multe ONG-uri cer PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu

Mai multe organizații neguvernamentale fac apel la conducerea Partidului Național Liberal să retragă candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Municipiului București, considerând această nominalizare o ofensă adusă valorilor democratice.

14 apr. 2016, 08:16
Mai multe ONG-uri cer PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu

A avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă, de care nu s-a dezis niciodată. Promovează un discurs bazat pe elemente ortodox-fundamentaliste incompatibil cu valori democratice și chiar constituționale. Doar cu aceste motive în minte și cu îngrijorarea că prin promovarea unei astfel de persoane într-o asemenea candidatură unde poate să își expună ideile nocive ce pot să producă tulburări ireparabile în straturile sociale, etnice, confesionale și nu numai din societatea românească, cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu„, se arată într-un comunicat al IPP remis joi AGERPRES.

Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academică din România, Centrul Filia, Romani Criss — Centrul Romilor pentru Intervenție Socială și Studii, Agenția de Dezvoltare Comunitară ‘Împreună”, Accept, Euroregional Center for Public Initiatives, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități atrag atenția că prin insistarea cu această candidatură România riscă să intre într-o „spirală izolaționistă, ce poate avea consecințe foarte grave pentru democrația românească”. 

Conducerea PNL l-a desemnat zilele trecute pe Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei.