Mai multe ore pentru elevi. Ministrul Educaţiei: Părinţii nu au timp să se ocupe de ei

Ministrul Educaţiei a declarat că ar vrea ca elevii să stea mai mult la şcoală, chiar şi după ore, ca să îşi poată face temele supravegheaţi de profesori. Ministrul Pavel Năstase crede că ideal ar fi ca mai ales copiii din clasele primare şi de la gimnaziu să poată beneficia de un program after-school.

05 apr. 2017, 12:19
Mai multe ore pentru elevi. Ministrul Educaţiei: Părinţii nu au timp să se ocupe de ei

„Mai ales în învăţământul primar, poate, şi în gimnazial ar trebui ca aceşti copii să petreacă mai mult timp în şcoală, dincolo de programul normal de Educaţie pentru că părinţii nu au timp să se ocupe de ei şi atunci acest program de after-school ar trebui dezvoltat ca temele să poată fi supravegheate de un profesor în şcoală. Dar să fie flexibil, să poată să servească şi o masă caldă”, a spus ministrul Pavel Năstase în direct la „Prima Ediţie” de la Digi FM.

În acelaşi timp, ministrul şi-ar dori ca temele să nu mai fie atât de încărcate.

„E greu de controlat această măsură. Profesorul poate să dozeze temele pentru acasă ca să nu aglomereze elevul, dar el poate lucra mai mult sau mai puţin”, a explicat Pavel Năstase.

Ministrul Educaţiei a vorbit, la „Prima Ediţie”, şi despre ce vor învăţa elevii de gimnaziu la orele de informatică, obligatorii de anul viitor. „Nu putem sa cenzurăm internetul, trebuie să-i învăţăm să consume în mod util informaţiile de pe net”, a adăugat Pavel Nătase.

Ministrul Educaţiei şi-a nuanţat şi declaraţia privind testele naţionale pentru clasele primare. Pavel Năstase a spus că feed-back-ul primit de la părinţi îl face să creadă că ar fi mai bine fără examenele care ar pune o presiune inutilă pe copii.

Citeşte şi: Vacanţa de primăvară se prelungeşte, ANUNŢ IMPORTANT pentru toţi elevii. Vezi când se întorc copiii la cursuri